DEÜ Rektörü Bayram Yılmaz'dan CHP'li Kılıç'a yemek ihalesi yanıtı: Keşke bizi arayıp sorsaydı
DEÜ Rektörü Bayram Yılmaz'dan CHP'li Kılıç'a yemek ihalesi yanıtı: Keşke bizi arayıp sorsaydı
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, göreve geldiği günden itibaren yoğun bir dönem geçirdiğini ifade ettiği 6 aylık süreci basın mensuplarıyla paylaşırken, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın üniversite yemekleriyle ilgili verdiği soru önergesine de yanıt verdi. Yılmaz, "Keşke Sevda Hanım bizi arayıp sorsaydı. İhale iptal edildi ancak kimseye verilmedi. Zaten haberi de kendi içinde tekzip ediyor" dedi.
.ÇİĞDEM ÖZEN / BEN HABER
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın, TBMM’ye verdiği soru önergesinde öne sürdüğü 9 Eylül Üniversitesi’ndeki yemek ihaleleri konusuna ilişkin soruları yanıtlayan Yılmaz, “İhale yapılmış, en düşük bedeli kim verdiyse ona gitmiş. Keşke Sevda Hanım bizi arayıp sorsaydı, yemek ihalendeki durum nedir diye, o haberi de kendi içinde tekzip ediyor, yemek skandalı, yemek ihalesi iptal edildi diyor. Yemek ihalesi kimseye verilmedi. Yemek meselesi büyük problemdi. Üniversitede yemek işinde iştiham edilen 73 personeli vardı buna rağmen taşeron firmalar üzerinden hizmet alındı ama öğrencilerin verdiği katkı payı o kadar az ki, 1 Aralıktan önceki fiyatlar 200 TL yemek fiyatının 17 TL’si öğrenciden alınan. Biz Eylül ayı ortasında bunu 27 TL’ye çıkardık. Enflasyon yüzde 64,5’du bizde yüzde 59 oranında artırdık." şeklinde ifade etti.
“VEKİLDEN TEŞEKKÜR BEKLİYORUZ”
Prof. Dr. Yılmaz, "Biz buraya başladığımızda 77 milyon TL ödenmemiş yemek faturası vardı, firma hem hizmet veriyor hem onlara borcumuz var. Ayrıca yeni yemek ihalesinden talep edilen tabldot bedeli 250 TL artı KDV. Cerrahpaşa’nın tabldot başı 259 TL KDV dahil, öğrenci katkı payı 49 TL. Bizim aradaki farkı sübvanse etmemiz mümkün değil, üzerine 73 memura zaten maaş veriyoruz bu arada. Bu sürdürülebilir değil. Biz yemek ihalesinden vazgeçtik, milletvekilimizin gelip bizi tebrik etmesini, kutlamasını bekliyoruz. En büyük iltifatı sendikalarımızdan, öğrencilerimizden ve velilerimizden aldık. Öğrencilerimiz yemeğe gittikten sonra tekrar yemek yemek zorunda kalmıyor, kaliteli, temiz yemek yiyor. En az 4 çeşit yeme, pilav dahil tereyağı ile hazırlanıyor, önceki menüye göre 10 gram daha fazla protein var. Aşçı yardımcı yeni 72 personel daha aldık, onlarla 1 Aralık itibariyle yemeği çıkartmaya başladık. Hocalarımız da yemeği burada yiyor." dedi.
Prof. Dr. Yılmaz, aynı zamanda İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban'ın yemek projesinin ilham verdiğini söylerken, "İzmir ilinde bütün okullardan ve yemekler için inceleme başlattıklarını ve iyileştirme yapmak için seferberlik yaptıklarını söyledi. İyilik bulaşıcıdır, eğer biz ortaokul öğrencisinin tabldotuna bir gram faydamız olmuşsa bizden başka kimse mutlu olamaz herhalde. İnşallah çıtayı düşürmeden sürdüreceğiz. Seferihisar, torbalı ve kiraz için de çözümler üreteceğiz. İstanbul ve Ankara’dan örnek alan üniversiteler oldu." dedi.