Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nda, üyelere Kemeraltı Çarşısı'na "can suyu" olacak "İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu"nunu tanıttı.
Dünyanın en büyük ve en eski açık hava alışveriş merkezi olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı; ekonomik, sosyal ve tarihi yönden İzmir'in "KENT KİMLİĞİ"ni oluşturan en önemli değerlerden biridir.
Ancak; bu tarihi varlığımız uzun yıllar "ihmal" edilmiş; bu nedenle oluşan altyapı sorunları da günümüze taşınmıştır.
Bir yandan esnafın içinde bulunduğu zor ekonomik koşullar, ticari yaşamdaki daralma, diğer yandan da; ulaşımdan aydınlatmaya, güvenlikten fiziki alt yapı eksikliğine kadar birçok problem, tarihi zenginliğimiz Kemeraltı Çarşısı'nın "davetkar" bir çekim merkezi olma özelliğini gölgelemiştir.
Küresel vizyona sahip, operasyonel ve çözüm odaklı Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Büyükşehir olarak 600 milyonluk yatırımla 50 yıldır ihmal edilen Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın alt yapı sorununu kökünden çözüyoruz."dedi.
İZMİR TARİHİ KEMERALTI GAYRİMENKUL YATIRIM FONU
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer; benim de üyesi olduğum İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Toplantısında tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın yeniden ayağa kalkabilmesi konusunda kurul üyelerinden fona destek olunmasını istedi.
Bu arada; Kemeraltı'nın İzmir için ekonomik anlamda kaldıraç görevi yapacağını anlatan Soyer, Çarşı'nın küresel ölçekte tanınırlığını artırmak için oluşturulan ve en büyük ortağı İzmir Büyükşehir Belediyesi olan İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun, Re-Pie Portföy Yönetim Şirketi ile Ulusal ve Uluslararası yatırımcıları bölgeye çekme amacı taşıdığını vurguladı.
Diyebiliriz ki; Soyer'in Re-Pie Portföy Yönetim Şirketi'ni İzmir'e getirme projesi; uzun bir süredir kan kaybeden tarihi çarşı'yı yeniden ayağa kaldıracak ve böylece; İzmir'in ticari ve ekonomik gelişmesine ve uluslararası ölçekte tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır.
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in verdiği bilgiye göre; Kemeraltı Çarşısı'nı yeniden ayağa kaldırma operasyonunda öncelik, esnafın içinde yer alacağı projeye verilecek.
Esnaf, en az 50 bin TL ile İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun bir parçası olacak ve bir yandan kendi işini sürdürürken diğer yandan da ortaya çıkacak değerin de paydaşı olacaktır.
Böylece; Kemeraltı'na yatırım yapanlar, para kazanacaklar.
Öte yandan; yapılan projeksiyona göre, fon 4-5 yıl içinde, dolar bazında en az iki kat gelir sağlayacaktır.
Ayrıca; İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu; "vergi istisnası" en yüksek yatırım araçlarından biri olma özelliğini taşıyor.
Bu bağlamda; Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin de, esnaf açısından yaşamsal önem taşıyan bu projeye esnafın destek olmasını istedi.
Gözlemim o dur ki; Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ekonomik,sosyal, kültürel, turizm ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda İzmir'i "Küresel lig"e taşıyacak başarılı yerel yönetici olmanın yanında vizyoner diplomasi projeleriyle de İzmir'e yeni bir ufuk çiziyor.
Sonuç olarak: Kemeraltı Çarşısı'nı yeniden ayağa kaldıracak ve aynı zamanda İzmir'in kent kimliğini pekiştirecek, uluslararası tanınırlığını artıracak, ekonomisine katkı sağlayacak Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu'na destek olalım.