Mansur Yavaş, ihraç edilen komutanları işe aldı

Politika 03.03.2025 - 14:23, Güncelleme: 03.03.2025 - 14:23
 

Mansur Yavaş, ihraç edilen komutanları işe aldı

Mezuniyet töreninde teğmenlerin 'korsan' yeminine göz yumdukları gerekçesiyle TSK'dan ihraç edilen Albay Alper Topsakal, Yarbay Halit Türkoğlu, Mansur Yavaş tarafından belediyede müdür yardımcısı yapıldı.
Milli Savunma Üniversitesi'ne (MSÜ) bağlı Kara Harp Okulu'nun 2024 mezuniyeti, ülke gündemine oturdu. Daha önce alınan kararla resmi yemin metni dışına çıkan, amirlerinin tüm uyarılarına rağmen 'korsan' yemin töreni tertip eden, kılıç çatarak yemin eden 5 teğmen için disiplin soruşturması başlatıldı. Sürecin sonucunda teğmenler Ebru Eroğlu, İzzet Talip Akarsu, Serhat Gündar, Deniz Demirtaş, Batuhan Gazi Kılıç ve amirleri Albay Alper Topsakal, Yarbay Halit Türkoğlu ve binbaşı Murat Öztürk de Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edildi. MANSUR YAVAŞ KOMUTANLARI BELEDİYEYE ALDI Büyük tartışmalara neden olan bu olayın ardından teğmenlerin ve komutanların akıbeti merak konusu oldu. CHP'nin sahip çıktığı tepmen ve amirleri için belediyeler devrede. Bu kapsamda Albay Alper Topsakal ve Kurmay Yarbay Halit Türkoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iki şirketinde işe başladı. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre ABB Başkanı Mansur Yavaş, iki ismin belediyede görev atamasını gerçekleştirdi. MÜDÜR YARDIMCISI OLARAK ATANDILAR Teğmenlerle birlikte ihraç edilen Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Halit Türkoğlu, belediyenin kültürel faaliyetlerini yürüten ANKET A.Ş’ye genel müdür yardımcısı oldu. Albay Alper Topsakal ise belediyenin ANFA Güvenlik şirketine genel müdür yardımcısı olarak atandı. Kısa süre önce atamaları gerçekleştirilen iki komutanın görevine başladığı ve düzenli olarak mesailerine geldiği öğrenildi.
Mezuniyet töreninde teğmenlerin 'korsan' yeminine göz yumdukları gerekçesiyle TSK'dan ihraç edilen Albay Alper Topsakal, Yarbay Halit Türkoğlu, Mansur Yavaş tarafından belediyede müdür yardımcısı yapıldı.

Milli Savunma Üniversitesi'ne (MSÜ) bağlı Kara Harp Okulu'nun 2024 mezuniyeti, ülke gündemine oturdu.

Daha önce alınan kararla resmi yemin metni dışına çıkan, amirlerinin tüm uyarılarına rağmen 'korsan' yemin töreni tertip eden, kılıç çatarak yemin eden 5 teğmen için disiplin soruşturması başlatıldı.

Sürecin sonucunda teğmenler Ebru Eroğlu, İzzet Talip Akarsu, Serhat Gündar, Deniz Demirtaş, Batuhan Gazi Kılıç ve amirleri Albay Alper Topsakal, Yarbay Halit Türkoğlu ve binbaşı Murat Öztürk de Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edildi.

MANSUR YAVAŞ KOMUTANLARI BELEDİYEYE ALDI
Büyük tartışmalara neden olan bu olayın ardından teğmenlerin ve komutanların akıbeti merak konusu oldu.

CHP'nin sahip çıktığı tepmen ve amirleri için belediyeler devrede.

Bu kapsamda Albay Alper Topsakal ve Kurmay Yarbay Halit Türkoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iki şirketinde işe başladı.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre ABB Başkanı Mansur Yavaş, iki ismin belediyede görev atamasını gerçekleştirdi.

MÜDÜR YARDIMCISI OLARAK ATANDILAR
Teğmenlerle birlikte ihraç edilen Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Halit Türkoğlu, belediyenin kültürel faaliyetlerini yürüten ANKET A.Ş’ye genel müdür yardımcısı oldu.

Albay Alper Topsakal ise belediyenin ANFA Güvenlik şirketine genel müdür yardımcısı olarak atandı.

Kısa süre önce atamaları gerçekleştirilen iki komutanın görevine başladığı ve düzenli olarak mesailerine geldiği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.