Ihlamuru zehir gibi yapan hata!

Sağlık 20.11.2023 - 13:20, Güncelleme: 20.11.2023 - 13:20
 

Ihlamuru zehir gibi yapan hata!

Havaların soğuması, bitki çayı tüketiminin artmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri. Özellikle ıhlamur, kış çayı, adaçayı gibi çaylar yaygın olarak tüketiliyor. Sağlık için de faydalı olan bitki çayları yanlış tüketildiğinde adeta bir zehre dönüşebiliyor. İşte ıhlamur içerken dikkat etmeniz gerekenler.
Öksürük, grip, soğuk algınlığı gibi enfeksiyonel rahatsızlıkların giderilmesi için özellikle tüketilen ıhlamur, en pratik ve sağlıklı çaylardan biri. Sağlığa karşı inanılmaz faydalı etkileri olsa da bazı durumlarda zehir olabiliyor. Ihlamurun faydalarından yararlanabilmek için bilinçsizce tüketimden kaçınılması gerekiyor. Doğru tekniklerle tüketildiğinde vücudumuz için fazlasıyla sağlıklı olacaktır. Bu noktada dikkat edilmesi gerekenlerden ilki, ıhlamuru uzun bir süre kaynatmanın yanlış olduğu. Ihlamuru uzun süre kaynattığınızda içerisindeki tüm faydalı besin değerleri buharlaşarak yokluğa karışıyor. Besin değerlerini kaybeden ıhlamurun herhangi bir etkisini vücuda geçiremezsiniz. Kaynadıkça acı bir tat salmaya başlayan ıhlamur, tat olarak da lezzetini kaybedebilir. Uzmanlar, doğru tekniklerle demlenen ıhlamurun çok faydalı olduğunu belirtiyor. Ihlamuru doğru adımlar sağlayarak demlemek için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Ihlamur çayı demlenirken kırmızı renge döndüyse ne yazık ki tüm besin değerlerini yitirdiği anlamına geliyor. Hastalıkları önlemek, korunmak, iyileştirmek için tüketilen bu bitki çayı işlevini yitirdiğinde geriye yalnızca zararı kalıyor. Boğaz ağrısı için etkili bir ilaç görevinde olan ıhlamur, öksürüğü dindirebilen etkilere sahip. Aynı zamanda sinirleri yatıştırarak daha rahat uyumanızı sağlayabilir. İdrar söktürücü özelliği, doğru tekniklerle tüketildiğinde işe yarayabilir. Aynı zamanda ıhlamurla birleştirilen bazı besinler faydalı etkilerini artırır. İyi etkileri vücuda geçirmek için öncelik verilmesi gereken nokta elbette ki demleme aşaması. Ihlamurun faydalarından yararlanmak için demleme süresini iyi ayarlamanız gerekiyor. Ihlamuru kaynatırken renginin kırmızıya dönmediğinden emin olun. İçerisine ekleyeceğiniz bu besinler ise birçok farklı sağlık problemi için iyileştirici özellikler sunuyor. Tarçın ekleyince öksürüğü kesiyor  Hazırladığınız ıhlamurun içine bir miktar tarçın eklediğinizde etkili bir balgam söktürücü elde etmiş olursunuz. Aynı şekilde adaçayı ile karıştırdığınızda boğaz ağrılarını iyileştirebilirsiniz. Bal ilave edin  Bal, limon ve ıhlamur karışımı özellikle soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda vücudu iyileştirme etkisine sahiptir. Ihlamur çayını demledikten sonra 1 tatlı kaşığı bal eklediğinizde yakalandığınız grip, nezle veya soğuk algınlığı toparlanmanızı sağlayacaktır. Kuşburnuyla birleştirince etkisi artıyor  Boğazları yumuşatan, solunum yollarını açan ve öksürüğü hafifleten ıhlamuru kuşburnuyla karıştırarak tüketmeyi deneyebilirsiniz. Bu sayede bitki çayınız hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olur. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu ikili, günde 1-2 bardak tüketilebilir. Ancak çeşitli sağlık problemlerini göz önünde bulundurarak tüketmekte fayda var. Herhangi bir bitki çayını tüketmeden önce doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.  
Havaların soğuması, bitki çayı tüketiminin artmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri. Özellikle ıhlamur, kış çayı, adaçayı gibi çaylar yaygın olarak tüketiliyor. Sağlık için de faydalı olan bitki çayları yanlış tüketildiğinde adeta bir zehre dönüşebiliyor. İşte ıhlamur içerken dikkat etmeniz gerekenler.

Öksürük, grip, soğuk algınlığı gibi enfeksiyonel rahatsızlıkların giderilmesi için özellikle tüketilen ıhlamur, en pratik ve sağlıklı çaylardan biri. Sağlığa karşı inanılmaz faydalı etkileri olsa da bazı durumlarda zehir olabiliyor.

Ihlamurun faydalarından yararlanabilmek için bilinçsizce tüketimden kaçınılması gerekiyor. Doğru tekniklerle tüketildiğinde vücudumuz için fazlasıyla sağlıklı olacaktır. Bu noktada dikkat edilmesi gerekenlerden ilki, ıhlamuru uzun bir süre kaynatmanın yanlış olduğu.

Ihlamuru uzun süre kaynattığınızda içerisindeki tüm faydalı besin değerleri buharlaşarak yokluğa karışıyor. Besin değerlerini kaybeden ıhlamurun herhangi bir etkisini vücuda geçiremezsiniz.

Kaynadıkça acı bir tat salmaya başlayan ıhlamur, tat olarak da lezzetini kaybedebilir. Uzmanlar, doğru tekniklerle demlenen ıhlamurun çok faydalı olduğunu belirtiyor. Ihlamuru doğru adımlar sağlayarak demlemek için bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Ihlamur çayı demlenirken kırmızı renge döndüyse ne yazık ki tüm besin değerlerini yitirdiği anlamına geliyor. Hastalıkları önlemek, korunmak, iyileştirmek için tüketilen bu bitki çayı işlevini yitirdiğinde geriye yalnızca zararı kalıyor.

Boğaz ağrısı için etkili bir ilaç görevinde olan ıhlamur, öksürüğü dindirebilen etkilere sahip. Aynı zamanda sinirleri yatıştırarak daha rahat uyumanızı sağlayabilir.

İdrar söktürücü özelliği, doğru tekniklerle tüketildiğinde işe yarayabilir. Aynı zamanda ıhlamurla birleştirilen bazı besinler faydalı etkilerini artırır. İyi etkileri vücuda geçirmek için öncelik verilmesi gereken nokta elbette ki demleme aşaması.

Ihlamurun faydalarından yararlanmak için demleme süresini iyi ayarlamanız gerekiyor. Ihlamuru kaynatırken renginin kırmızıya dönmediğinden emin olun. İçerisine ekleyeceğiniz bu besinler ise birçok farklı sağlık problemi için iyileştirici özellikler sunuyor.

Tarçın ekleyince öksürüğü kesiyor 

Hazırladığınız ıhlamurun içine bir miktar tarçın eklediğinizde etkili bir balgam söktürücü elde etmiş olursunuz. Aynı şekilde adaçayı ile karıştırdığınızda boğaz ağrılarını iyileştirebilirsiniz.

Bal ilave edin 

Bal, limon ve ıhlamur karışımı özellikle soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda vücudu iyileştirme etkisine sahiptir. Ihlamur çayını demledikten sonra 1 tatlı kaşığı bal eklediğinizde yakalandığınız grip, nezle veya soğuk algınlığı toparlanmanızı sağlayacaktır.

Kuşburnuyla birleştirince etkisi artıyor 

Boğazları yumuşatan, solunum yollarını açan ve öksürüğü hafifleten ıhlamuru kuşburnuyla karıştırarak tüketmeyi deneyebilirsiniz. Bu sayede bitki çayınız hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olur.

Bağışıklık sistemini güçlendiren bu ikili, günde 1-2 bardak tüketilebilir. Ancak çeşitli sağlık problemlerini göz önünde bulundurarak tüketmekte fayda var. Herhangi bir bitki çayını tüketmeden önce doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.