Sandık görevlisi nasıl olunur? Sandık görevlisi ücreti 2023 ne kadar?

Güncel 10.04.2023 - 10:36, Güncelleme: 10.04.2023 - 10:36
 

Sandık görevlisi nasıl olunur? Sandık görevlisi ücreti 2023 ne kadar?

Seçimlere sayılı günler kala sandık görevlisi nasıl olunur, başvurular başladı mı, şartları neler, ücreti ne kadar soruları yanıt aramaya başladı. Seçimin yapıldığı 14 Mayıs günü sandık başında görev alan kişiler YSK’nın belirlediği oranda ücret alıyor. Peki, sandık görevlisi nasıl olunur? Sandık görevlisi ücreti ne kadar? İşte sandık görevlisi olma şartları…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağı kesinleştirildi. Böylece seçim tarihi resmi olarak netleşti. 14 Mayıs'ta sandığa giden seçmen, hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçecek. Oy verme işleminin yapıldığı gün yurt genelinde binlerce kişi sandık görevlisi olarak çalışıyor. Her seçimde olduğu gibi u seçimde de sonuçların sayımında ve oy kullanma işleminde yer alacak sandık görevlileri olacak. Seçimlere kısa bir süre kala görev almak isteyen kişiler nereye başvuracağını ve ne kadar ücret alacağını merak ediyor. SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2023 NE KADAR? 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerde görev alacak sandık görevlisi ücretleri henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’nun yapacağı açıklamalar haberimiz içerisine eklenecektir. 2019 yılında yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevli ücretleri şöyleydi; Başkan ve Üyeler: 261,00 TL Siyasi Parti Temsilcileri: 130,00 TL SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER? -İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı (sivil memurlar dâhil) askeri şahıslar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemezler. Bununla birlikte sandık görevlisi olmak için gerekli şartlar arasında; -Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, -18 yaşını doldurmuş olmak, -Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak gibi şartlar bulunmaktadır. Ancak başvuruların başlayacağı dönemde sandık görevlisi olma şartları için seçim kurullarının son dakika duyuruları takip edilmeli. -Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olanlar sandık görevlisi olamıyor fakat müşahitlik yapabiliyor. SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU NEREYE VE NASIL YAPILIR? Görevli olmak isteyenlerin ikametgah adreslerine göre ilçe seçim kuruluna başvuru yapmaları gerekiyor. İlçe seçim kurulları tarafından yapılan duyurulara göre seçim sandık görevlisi başvurusu yapılabilmektedir. Başvurular genellikle seçimden birkaç ay önce açılır. İki çeşit sandık görevlisi vardır. Bunlardan ilki olan sandık kurulu görevlisi, devlet memuru olanlardan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenir. Diğeri ise, siyasi partilerin belirlediği sandık görevlileridir. Siyasi partiler, seçime girecekleri bölgedeki sandık görevlilerini belirlemek için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunurlar. Bu başvuru, belirlenen kişilerin adlarının ve diğer bilgilerinin yer aldığı bir formun doldurulmasıyla gerçekleştirilir. Siyasi partilerin sandık görevlileri seçimi internet üzerinden yapılmaz. Başvuruların doğrudan Yüksek Seçim Kurulu'na yapılması gerekmektedir. Seçimlerde görev yapmak isteyenlerin, ilgili siyasi partiye başvurarak bu görevi üstlenmeleri mümkündür. Ancak son karar YSK'ya aittir ve seçim öncesi YSK tarafından belirlenen sandık görevlileri seçim günü görev yapmaya hak kazanırlar.
Seçimlere sayılı günler kala sandık görevlisi nasıl olunur, başvurular başladı mı, şartları neler, ücreti ne kadar soruları yanıt aramaya başladı. Seçimin yapıldığı 14 Mayıs günü sandık başında görev alan kişiler YSK’nın belirlediği oranda ücret alıyor. Peki, sandık görevlisi nasıl olunur? Sandık görevlisi ücreti ne kadar? İşte sandık görevlisi olma şartları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağı kesinleştirildi. Böylece seçim tarihi resmi olarak netleşti. 14 Mayıs'ta sandığa giden seçmen, hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçecek. Oy verme işleminin yapıldığı gün yurt genelinde binlerce kişi sandık görevlisi olarak çalışıyor. Her seçimde olduğu gibi u seçimde de sonuçların sayımında ve oy kullanma işleminde yer alacak sandık görevlileri olacak. Seçimlere kısa bir süre kala görev almak isteyen kişiler nereye başvuracağını ve ne kadar ücret alacağını merak ediyor.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2023 NE KADAR?

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerde görev alacak sandık görevlisi ücretleri henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’nun yapacağı açıklamalar haberimiz içerisine eklenecektir. 2019 yılında yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevli ücretleri şöyleydi;

Başkan ve Üyeler: 261,00 TL

Siyasi Parti Temsilcileri: 130,00 TL

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

-İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı (sivil memurlar dâhil) askeri şahıslar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemezler.

Bununla birlikte sandık görevlisi olmak için gerekli şartlar arasında;

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

-18 yaşını doldurmuş olmak,

-Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak gibi şartlar bulunmaktadır. Ancak başvuruların başlayacağı dönemde sandık görevlisi olma şartları için seçim kurullarının son dakika duyuruları takip edilmeli.

-Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olanlar sandık görevlisi olamıyor fakat müşahitlik yapabiliyor.

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU NEREYE VE NASIL YAPILIR?

Görevli olmak isteyenlerin ikametgah adreslerine göre ilçe seçim kuruluna başvuru yapmaları gerekiyor. İlçe seçim kurulları tarafından yapılan duyurulara göre seçim sandık görevlisi başvurusu yapılabilmektedir. Başvurular genellikle seçimden birkaç ay önce açılır. İki çeşit sandık görevlisi vardır. Bunlardan ilki olan sandık kurulu görevlisi, devlet memuru olanlardan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenir. Diğeri ise, siyasi partilerin belirlediği sandık görevlileridir. Siyasi partiler, seçime girecekleri bölgedeki sandık görevlilerini belirlemek için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunurlar. Bu başvuru, belirlenen kişilerin adlarının ve diğer bilgilerinin yer aldığı bir formun doldurulmasıyla gerçekleştirilir.

Siyasi partilerin sandık görevlileri seçimi internet üzerinden yapılmaz. Başvuruların doğrudan Yüksek Seçim Kurulu'na yapılması gerekmektedir. Seçimlerde görev yapmak isteyenlerin, ilgili siyasi partiye başvurarak bu görevi üstlenmeleri mümkündür. Ancak son karar YSK'ya aittir ve seçim öncesi YSK tarafından belirlenen sandık görevlileri seçim günü görev yapmaya hak kazanırlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.