Altay'da şirketleşme komisyonundan açıklama

Spor 02.08.2024 - 09:30, Güncelleme: 02.08.2024 - 12:15
 

Altay'da şirketleşme komisyonundan açıklama

TFF 2'nci Lig'e düştükten sonra futbol şubesini kulübe yatırım yapacak bir şirkete devretme planından şimdiye kadar sonuç alamayan Altay'da bu hedef için kurulup görüşmeleri yürüten Büyük Altay 1914 Futbol Spor Yatırımları A.Ş Komisyonu açıklama yaptı.
Komisyon, kulüple adı anılmaya başlanan İsviçreli yatırım fonuyla görüşme yapıldığını doğruladı. Görüşülen şirketin bir aracı kurum olduğunu, yatırımcı bulmak için kulüpten bilgi talep ettiğini belirten siyah-beyazlılar, şimdiye kadar görüşülen firmalar ve yatırımcılarla ilgili somut durum olmadığı açıkladı. Komisyonun açıklamasında, "Yazılı basın ve sosyal medyada İsviçre kaynaklı bir yatırımcı ile görüşüleceği haberleri çıkmıştır. Komisyonumuz tesislerimizde bu grup ile görüşmüştür. Bu süreçte iki tür grupla görüşülmektedir. Birincisi doğrudan sermaye koyacak yatırımcılar, diğeri ise yatırımcı bulmak için aracı olan gruplardır. Görüşmeye gelen SFCA da aynı şekilde bir aracı kurumdur. Yatırımcı bulmak için bilgi talep etmektedir. Kendilerine gereken bilgiler verilerek yatırımcı bulma çabalarında sakınca yoktur. Kendilerine yetki belgesi verilecektir" denildi. 20 MİLYON EURO BORÇ DEZAVANTAJ Büyük Altay 1914 Futbol Spor Yatırımları A.Ş Komisyonu'nun açıklamasında daha önce görüşülüp anlaşma sağlanamayan firmalarla ilgili de tekrar bilgi verilirken, kulübün 20 milyon Euro tutarındaki borcunun yatırımcıların ilgisi için dezavantaj olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Komisyonumuz daha önce bu tür uygulamaları yapan aracı olacak kişilerle görüşmüştür. Doğrudan yatırımcı olarak ise bugüne kadar iki grup başvurmuştur. Birincisi dış sermayeli (Malezya) bir grup, diğeri de yakın zamandaki on kişilik bir yerli yabancı karışık yatırımcı grubudur. Birinci girişim, olağanüstü genel kurul iptal davası nedeniyle yatırımcıların geri adım atması nedeniyle iptal olmuştur. İkinci grup ise taahhüt ettikleri ön ödemeyi yapamamışlar ve o nedenle ilerleme sağlanamamıştır. Her tür girişim için bu süreçteki bazı hususları hatırlatmak faydalı olacaktır; 1. En iyi model Altaylı yatırımcıların başını çektiği bir nüve üzerine yatırımcı bulmaktır. Bugüne kadar bütün çabalara rağmen hiçbir Altaylı bilinen sermayedar grup bu yönde bir çaba göstermemiştir. 2. Yabancı yatırımcılar kulübümüzün toplam borcu kadar (yaklaşık 20 milyon Euro) bedelden daha az miktarlara Avrupa’da kulüp alabilmektedir. Bu büyük bir dezavantajdır. 3. Komisyonumuz gerçek ve ciddi herkes ve her kurum ile görüşmeye devam edecektir. 4. Basında çıkan haberlere sessiz kalmak, gizlilik nedeniyle değil reklamını yapmak isteyenlere prim vermemek içindir."
TFF 2'nci Lig'e düştükten sonra futbol şubesini kulübe yatırım yapacak bir şirkete devretme planından şimdiye kadar sonuç alamayan Altay'da bu hedef için kurulup görüşmeleri yürüten Büyük Altay 1914 Futbol Spor Yatırımları A.Ş Komisyonu açıklama yaptı.

Komisyon, kulüple adı anılmaya başlanan İsviçreli yatırım fonuyla görüşme yapıldığını doğruladı. Görüşülen şirketin bir aracı kurum olduğunu, yatırımcı bulmak için kulüpten bilgi talep ettiğini belirten siyah-beyazlılar, şimdiye kadar görüşülen firmalar ve yatırımcılarla ilgili somut durum olmadığı açıkladı.

Komisyonun açıklamasında, "Yazılı basın ve sosyal medyada İsviçre kaynaklı bir yatırımcı ile görüşüleceği haberleri çıkmıştır. Komisyonumuz tesislerimizde bu grup ile görüşmüştür. Bu süreçte iki tür grupla görüşülmektedir. Birincisi doğrudan sermaye koyacak yatırımcılar, diğeri ise yatırımcı bulmak için aracı olan gruplardır. Görüşmeye gelen SFCA da aynı şekilde bir aracı kurumdur. Yatırımcı bulmak için bilgi talep etmektedir. Kendilerine gereken bilgiler verilerek yatırımcı bulma çabalarında sakınca yoktur. Kendilerine yetki belgesi verilecektir" denildi.

20 MİLYON EURO BORÇ DEZAVANTAJ

Büyük Altay 1914 Futbol Spor Yatırımları A.Ş Komisyonu'nun açıklamasında daha önce görüşülüp anlaşma sağlanamayan firmalarla ilgili de tekrar bilgi verilirken, kulübün 20 milyon Euro tutarındaki borcunun yatırımcıların ilgisi için dezavantaj olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Komisyonumuz daha önce bu tür uygulamaları yapan aracı olacak kişilerle görüşmüştür. Doğrudan yatırımcı olarak ise bugüne kadar iki grup başvurmuştur. Birincisi dış sermayeli (Malezya) bir grup, diğeri de yakın zamandaki on kişilik bir yerli yabancı karışık yatırımcı grubudur. Birinci girişim, olağanüstü genel kurul iptal davası nedeniyle yatırımcıların geri adım atması nedeniyle iptal olmuştur. İkinci grup ise taahhüt ettikleri ön ödemeyi yapamamışlar ve o nedenle ilerleme sağlanamamıştır. Her tür girişim için bu süreçteki bazı hususları hatırlatmak faydalı olacaktır; 1. En iyi model Altaylı yatırımcıların başını çektiği bir nüve üzerine yatırımcı bulmaktır. Bugüne kadar bütün çabalara rağmen hiçbir Altaylı bilinen sermayedar grup bu yönde bir çaba göstermemiştir. 2. Yabancı yatırımcılar kulübümüzün toplam borcu kadar (yaklaşık 20 milyon Euro) bedelden daha az miktarlara Avrupa’da kulüp alabilmektedir. Bu büyük bir dezavantajdır. 3. Komisyonumuz gerçek ve ciddi herkes ve her kurum ile görüşmeye devam edecektir. 4. Basında çıkan haberlere sessiz kalmak, gizlilik nedeniyle değil reklamını yapmak isteyenlere prim vermemek içindir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.