Sarımsağı hap gibi yutmanın faydaları neler?
Sarımsağı hap gibi yutmanın faydaları neler?
Sarımsak, sağlık açısından yararlı besinlerin başında geliyor. Birçok kişi sarımsağın kokmaması için yutmayı tercih ediyor. Ancak uzmanlar sarımsağı çiğ olarak yutmanın fayda göstermediğini belirtiyor.
Sarımsağı yalnızca ezme, çiğneme gibi işlemler sonucunda içindeki enzimler aktifleşir, 'allicin' isimli sarımsağın aktif ve yararlı öğesi oluşur. Bu nedenle hap gibi sarımsak yutmanın bir anlamı yoktur.
Sarımsağın faydalı özelliklerinden yararlanmak için çiğ olarak yemeklere eklenmeli ve çiğnenerek, doğranarak ya da ezilerek tüketilmelidir. Sarımsak yutmanın bilindiği gibi bir faydası yoktur.
Çiğ sarımsağın kokusundan rahatsız olanlar, bağırsakta çözünen toz ve tabletleri kullanılabilir. Mide rahatsızlığı olan kişiler, tansiyonu düşük olanlar ve kan pıhtılaşma karşıtı aspirin ve diğer antikoagülan ilaç kullanan kişiler sarımsağı dikkatli tüketmelidir.
SARIMSAĞIN FAYDALARI
- Sarımsak doğanın sunduğu 'doğal antibiyotik' olarak bilinir. Düzenli sarımsak tüketmek hastalıklara karşı vücudu korur.
vitami- Sarımsak tüketimi saç dökülmesini önler.
- Bağırsakları daha hızlı çalıştıran bir besin olarak bilinen sarımsak, hazımsız problemlerine çözüm olur.
- Vitamin ve mineral deposu olarak bilinen bu besin enfeksiyon ve iltihapların iyileşmesinde etkilidir.
- Damar tıkanıklığının önüne geçer.
- Kireçlenmeyi önler, kas rahatsızlıklarına iyi gelir.
- Metabolizmayı hızlandırır, kabızlığa karşı etkilidir.
-Vücuttaki demir düzeyini dengede tutar.
GÜNDE KAÇ DİŞ SARIMSAK TÜKETMELİ?
Tek tip besinler tüketerek olağanüstü sonuçlar beklenmemeli. Sağlıklı beslenme için yiyeceklerden yeterli ve dengeli şekilde faydalanmalı. Her bir besinin içerdiği vitamin ve mineraller farklı. Bu nedenle beslenmeyi çeşitlendirmek önem taşıyor.
Yapılan çalışmalarda sarımsağın tansiyon ve kan şekeri düzeyini dengelediği kanıtlanmıştır. Ancak ne kadar yenmesi gerektiği konusundaki bilgiler henüz net değildir.
Sarımsak, genel beslenme alışkanlıkları içerisinde yer alabilir. Ancak hiçbir besinin kesin tedavi edici özellikte olmadığı unutulmamalıdır.