Beş kuruş harcamadan fazlalıklarınızdan arının!
Beş kuruş harcamadan fazlalıklarınızdan arının!
Tatiller, özel günler yeme konusunda biraz aşırıya gitmek, dozunu kaçırmak için uygun zamanlardır. Sonrasında yaşanan pişmanlık istisnasız her zaman beraberinde detoks isteğini getirir. Fazla toksinlerden arınmak için herhangi bir ürün satın almanıza gerek yok. Eğer yöntemini bilirseniz basit yöntemlerle detoksunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Nasıl mı?
Vücudumuzdaki toksinleri atmak için harekete geçmemiz belirli bir şey satın almak, belirli bir malzemeyi yemek gibi yollardan geçmiyor. Vücudumuz zaten kendini detoksifiye etmek için tasarlandığından eğer yöntemini bilirsek bunu başarmak kaçınılmaz olacaktır.
Çoğunlukla işlenmemiş gıdalar ve bitkilerden oluşan dengeli bir beslenme, vücudun doğal detoks sistemleri de dahil olmak üzere genel sağlığı destekler. Ancak bu alışkanlığı günlük rutinlerimize eklemek gerekir. Vücudun kendi detoks sistemini hareket getirmek için birkaç adımı takip etmemiz gerekir. İşte o adımlar...
1- Yeterli miktarda su tüketimi
Yeterli miktarda su tüketimi, karbondioksit ve üre gibi maddeleri vücuttan atmak için önemlidir. Vücuda ihtiyacı olan miktarda su almamak vücudun ter, idrar ve nefes yoluyla zararlı maddeleri uzaklaştırma yeteneğini olumsuz yönde etkiler. Bu da vücudun toksinlerden yeterli miktarda arınamaması anlamına gelir.
2- Sağlıklı bir uyku süresi
İyi bir gece uykusu, vücudun yeniden şarj olma ve doğal detoksifikasyon da dahil olmak üzere tüm önemli işlevlerini yerine getirme fırsatıdır.
Uykusuz kaldığımızda vücudumuz yorgun düşer ve organ çalışma sistemimiz daha düşük kapasitede performans gösterir. Bu vücudun kendi kendine detoksifikasyonun azalması gibi olumsuz sağlık sorunlarına yol açar. Bu yüzden her gün düzenli bir uyku şart.
3- Antioksidandan zengin ürünler tüketmek
Antioksidan oranı yüksek gıdalar vücut hücrelerini stres etkenlerinden korur ve dolayısıyla vücut organlarının doğal detoks sistemlerini desteklemek için sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Antioksidan bakımından zengin yiyecekler arasında meyveler, dolmalık biber, turunçgiller, brokoli, baklagiller ve yeşil çay bulunur.
Tüm bitki bazlı gıdalar antioksidan açısından zengin bazı bitki bileşikleri içerir. Bu nedenle daha fazla meyve, sebze, tam tahıl, kuruyemiş, tohum, baharat ve baklagiller yemeye çaba gösterirseniz, doğru yoldasınız demektir.
4- Fermente gıdalar tüketmek
Sağlıklı bir bağırsak ve sindirim sistemi vücudun doğal detoks sistemlerini destekler. Bu bağırsak mikrobiyomunun bağışıklık sistemimizle olan yakın ilişkisi sayesinde toksinlerin parçalanmasına yardımcı olur. Turşu, yoğurt, kefir gibi fermente gıdalar çeşitli ve sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu destekleyen probiyotiklerle doludur.
5- İşlenmiş ürünlerden uzak durmak
Şeker, cips, bazı dondurulmuş gıdalar, fast food gibi aşırı işlenmiş gıdalar vücutta iltihaba neden olur. Bu iltihaplanma, detoksifikasyonla ilgili olanlar da dahil olmak üzere organ sistemlerimizin normalde olduğundan daha fazla çalışmasını gerektirir.
Ayrıca aşırı, uzun süreli aşırı işlenmiş gıda tüketimi, karaciğer ve böbrek hastalıkları gibi ana detoks sistemlerimizi etkileyenler de dahil olmak üzere çok sayıda kronik hastalıkla bağlantılıdır. Bu yüzden bu ürünlerden uzak durmak gereklilik değil şarttır.
6- Kükürt açısından zengin gıdalar tüketmek
Soğan, sarımsak ve brokoli gibi kükürt oranı yüksek gıdalar, özellikle bazı ağır metallerin uzaklaştırılmasında ve antioksidan aktivitenin desteklenmesinde faydalıdır. Ayrıca kükürt içeren gıdalar vücudun doğal detoksifikasyon sürecinde çok önemli olan antioksidan glutatyonun etkinliğini artırır.
7- Meyve, sebze ve tam tahıllı ürün tüketmek
Genel sağlığı geliştirmek ve vücudun doğal detoks sistemlerini harekete geçirip desteklemek için diyetinize meyve, sebze ve tam tahıllar gibi daha fazla tam gıda eklemeye odaklanmanız gerekir.