Ağız sağlığı için altın tavsiyeler!

Sağlık 22.12.2023 - 13:28, Güncelleme: 22.12.2023 - 13:32
 

Ağız sağlığı için altın tavsiyeler!

Ağız sağlığı söz konusu olduğunda tartar bir çok kişinin karşılaşmak istemeyeceği bir durum. Düzenli ağız sağlığı ihmal edildiği zaman ortaya çıkan tartar, temizlenmediği zaman giderek sertleşerek diş eti hastalıklarına yok açabiliyor.
Tartar, ayrıca görüntüsü itibariyle de hoş olmayan durumlara sebep olabiliyor. İşte tartardan kurtulmanızı sağlayabilecek 8 yöntem. KARBONAT VE TUZ  Karbonat, antibakteriyel etkiye sahip olan ve dişlerin beyazlatılmasına da yardımcı olan güçlü bir maddedir. 1 yemek kaşığı karbonatı bir tutam tuzla karıştırın ve bu karışımın bir kısmını diş fırçanıza sürün. Alternatif olarak normal diş macununuza ekleyin. Diş minesine zarar verebileceği için dişlerinizi haftada bir kereden fazla karbonatla fırçalamayın. PORTAKAL KABUĞU  Portakal kabuğu artıklarını ne yapacağınızı hiç merak ettiniz mi? Artık biliyorsunuz. Turunçgiller asit içerdikleri için plak lekelerini çıkarmada genellikle iyidirler. Kabuğu doğrudan dişlerinizin üzerine 2-3 dakika kadar sürtebilir veya macun haline getirip dişlerinize uygulayabilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, daha sonra ağzınızı ılık suyla durulayın. Haftada birkaç kez tekrarlayın. SUSAM TANELERİ  Susam tohumları pek çok açıdan harikadır: Salatalarınızı baharatlamak veya tartarı çıkarmak için bunları kullanın. Doğal bir fırça görevi görürler ve aynı zamanda dişleri parlatır ve temizlerler. Bir yemek kaşığı tohumu ağzınıza alın ve iyice çiğneyin. Bir tür macun oluşturmaya çalışmalı ve bu sırada onu yutmamalısınız. Daha sonra dişlerinizi bu macun ve kuru bir diş fırçasıyla fırçalayın. Bunu haftada iki kez yapın. HİDROJEN PEROKSİT VE GARGARA  Hidrojen peroksit antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve gargara da öyle. 1 yemek kaşığı antiseptik gargarayı 3 yemek kaşığı yüzde 3’lük hidrojen peroksit solüsyonuyla karıştırın . Bu karışımla birkaç dakika gargara yapın ve temiz su ile işlemi sonlandırın. HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI  Mutfak dolabınızda bulabileceğiniz bir diğer şey ise hindistan cevizi yağıdır. Yağ, ağızdaki kiri emer ve aynı zamanda orada yaşayan mikroorganizmalara karşı antibakteriyel etkiye sahiptir. ÇİLEK VE DOMATES  Hem domates hem de çilek C Vitamini açısından zengindir ve turunçgiller sizin tercihiniz değilse bunları kullanabilirsiniz. İkisinden birini doğrayın, posa haline getirin ve dişlere uygulayın. 5 dakika bekletin, sonra ağzınızı durulayın. ALOE VERA VE GLİSERİN  İyi bir macun elde etmek için 1 çay kaşığı aloe vera jeli, 4 çay kaşığı bitkisel gliserin, 10 damla limon esansiyel yağı ve 4 yemek kaşığı karbonatı 1 bardak suyla karıştırın. Tartarın daha az görünür hale geldiğini görene kadar günde bir kez dişlerinizi bu macunla fırçalayın. Daha sonra 3-4 günde bir tekrarlayın. Aloe vera dişlerin ve diş etlerinin iyileşmesine yardımcı olur ve esansiyel limon yağı bakterilerle savaşır. KARANFİL  Bu baharat uzun süredir diş ağrıları için ağrı kesici olarak kullanılmaktadır . Ayrıca ağzınızdaki mikroplarla da savaşır. Karanfilleri öğütün (veya hazır bir toz bulun), biraz zeytinyağı ekleyin ve karışımı lekeli bölgelere uygulayın. Ağız kokusunu azaltmak ve bakterileri öldürmek için karanfili düzenli olarak çiğneyebilirsiniz.  
Ağız sağlığı söz konusu olduğunda tartar bir çok kişinin karşılaşmak istemeyeceği bir durum. Düzenli ağız sağlığı ihmal edildiği zaman ortaya çıkan tartar, temizlenmediği zaman giderek sertleşerek diş eti hastalıklarına yok açabiliyor.

Tartar, ayrıca görüntüsü itibariyle de hoş olmayan durumlara sebep olabiliyor. İşte tartardan kurtulmanızı sağlayabilecek 8 yöntem.

KARBONAT VE TUZ 

Karbonat, antibakteriyel etkiye sahip olan ve dişlerin beyazlatılmasına da yardımcı olan güçlü bir maddedir. 1 yemek kaşığı karbonatı bir tutam tuzla karıştırın ve bu karışımın bir kısmını diş fırçanıza sürün. Alternatif olarak normal diş macununuza ekleyin. Diş minesine zarar verebileceği için dişlerinizi haftada bir kereden fazla karbonatla fırçalamayın.

PORTAKAL KABUĞU 

Portakal kabuğu artıklarını ne yapacağınızı hiç merak ettiniz mi? Artık biliyorsunuz. Turunçgiller asit içerdikleri için plak lekelerini çıkarmada genellikle iyidirler. Kabuğu doğrudan dişlerinizin üzerine 2-3 dakika kadar sürtebilir veya macun haline getirip dişlerinize uygulayabilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, daha sonra ağzınızı ılık suyla durulayın. Haftada birkaç kez tekrarlayın.

SUSAM TANELERİ 

Susam tohumları pek çok açıdan harikadır: Salatalarınızı baharatlamak veya tartarı çıkarmak için bunları kullanın. Doğal bir fırça görevi görürler ve aynı zamanda dişleri parlatır ve temizlerler. Bir yemek kaşığı tohumu ağzınıza alın ve iyice çiğneyin. Bir tür macun oluşturmaya çalışmalı ve bu sırada onu yutmamalısınız. Daha sonra dişlerinizi bu macun ve kuru bir diş fırçasıyla fırçalayın. Bunu haftada iki kez yapın.

HİDROJEN PEROKSİT VE GARGARA 

Hidrojen peroksit antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve gargara da öyle. 1 yemek kaşığı antiseptik gargarayı 3 yemek kaşığı yüzde 3’lük hidrojen peroksit solüsyonuyla karıştırın . Bu karışımla birkaç dakika gargara yapın ve temiz su ile işlemi sonlandırın.

HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI 

Mutfak dolabınızda bulabileceğiniz bir diğer şey ise hindistan cevizi yağıdır. Yağ, ağızdaki kiri emer ve aynı zamanda orada yaşayan mikroorganizmalara karşı antibakteriyel etkiye sahiptir.

ÇİLEK VE DOMATES 

Hem domates hem de çilek C Vitamini açısından zengindir ve turunçgiller sizin tercihiniz değilse bunları kullanabilirsiniz. İkisinden birini doğrayın, posa haline getirin ve dişlere uygulayın. 5 dakika bekletin, sonra ağzınızı durulayın.

ALOE VERA VE GLİSERİN 

İyi bir macun elde etmek için 1 çay kaşığı aloe vera jeli, 4 çay kaşığı bitkisel gliserin, 10 damla limon esansiyel yağı ve 4 yemek kaşığı karbonatı 1 bardak suyla karıştırın. Tartarın daha az görünür hale geldiğini görene kadar günde bir kez dişlerinizi bu macunla fırçalayın. Daha sonra 3-4 günde bir tekrarlayın. Aloe vera dişlerin ve diş etlerinin iyileşmesine yardımcı olur ve esansiyel limon yağı bakterilerle savaşır.

KARANFİL 

Bu baharat uzun süredir diş ağrıları için ağrı kesici olarak kullanılmaktadır . Ayrıca ağzınızdaki mikroplarla da savaşır. Karanfilleri öğütün (veya hazır bir toz bulun), biraz zeytinyağı ekleyin ve karışımı lekeli bölgelere uygulayın. Ağız kokusunu azaltmak ve bakterileri öldürmek için karanfili düzenli olarak çiğneyebilirsiniz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.