''İdari izinlerde çalışan sağlıkçılar mağdur edilmemeli''

Güncel 26.03.2024 - 13:53, Güncelleme: 26.03.2024 - 13:53
 

''İdari izinlerde çalışan sağlıkçılar mağdur edilmemeli''

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “6’ncı ve 7’nci dönem Toplu Sözleşme’de hüküm altına alınmasına rağmen idari izin günlerinde çalışan sağlık personeli hak kaybına uğramaktadır. Diğer kamu çalışanları izin yaparken hekim, hemşire, ebe çalışarak mağdur oluyor, yetmiyor çalıştığının karşılığını alamayarak ikinci kez mağdur ediliyor” dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık personelinin idari izin nedeniyle mağduriyet yaşadığına dikkat çekti. Doğan, 6’ncı dönem ve 7’nci dönem Toplu Sözleşme hükümleri gereği resmi ve dini bayram tatili sebebiyle verilen idari izin günlerinde görev yapan sağlık profesyonellerine çalıştıkları süre ile orantılı olarak izin verilmesi, izin verilememesi halinde nöbet ücreti ödenmesi gerektiğini hatırlattı. Önceki yıllarda idari izin günlerinde görev yapan sağlık profesyonellerinin bu haktan yararlanmadığını belirten Doğan, “Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede kamu görevlileri idari izinli iken acil serviste çalışan hekim, hemşire görevine devam edecek. Doğum salonundaki ebe işine ara vermeyecek. Yoğun bakımda tedavi duraksamadan sürecek. Yani sağlık hizmetinin seyrinde bir aksama olmayacak. Ancak, kesintisiz sağlık hizmetini sağlayan ebe, hemşire, hekim, sağlık memuru, teknik personel idari izin nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır. 6’ncı ve 7’nci dönem Toplu Sözleşme’de hüküm altına alınmasına rağmen idari izin günlerinde çalışan personel hak kaybına uğramaktadır. Diğer kamu çalışanları izin yaparken hekim, hemşire, ebe çalışarak mağdur oluyor, yetmiyor çalıştığının karşılığını alamayarak ikinci kez mağdur ediliyor” diye konuştu. ‘BU SORUN ARTIK ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALIDIR’ Sağlık-Sen olarak mağduriyetlerin son bulması için mücadele ettiklerini belirten Doğan, “Bu konuyu toplu sözleşme masasına taşıdık, Kamu Denetçiliği Kurumu’na ilettik, Bakanlığa başvuruda bulunduk ve Nisan ayında yapılacak Kurum İdari Kurul (KİK) Toplantısı’nda bir kez daha gündeme getireceğiz. Geçtiğimiz bayramda bu sorun vardı, bu bayramda yine bu sorunu yaşıyoruz, çözülmezse önümüzdeki bayramda yine bu sorunu yaşayacağız. Sürüncemede bırakılan; hekimi, hemşireyi, ebeyi, sağlık teknisyenini mağdur eden bu sorun artık çözüme kavuşturulmalıdır” ifadelerini kullandı.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “6’ncı ve 7’nci dönem Toplu Sözleşme’de hüküm altına alınmasına rağmen idari izin günlerinde çalışan sağlık personeli hak kaybına uğramaktadır. Diğer kamu çalışanları izin yaparken hekim, hemşire, ebe çalışarak mağdur oluyor, yetmiyor çalıştığının karşılığını alamayarak ikinci kez mağdur ediliyor” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık personelinin idari izin nedeniyle mağduriyet yaşadığına dikkat çekti. Doğan, 6’ncı dönem ve 7’nci dönem Toplu Sözleşme hükümleri gereği resmi ve dini bayram tatili sebebiyle verilen idari izin günlerinde görev yapan sağlık profesyonellerine çalıştıkları süre ile orantılı olarak izin verilmesi, izin verilememesi halinde nöbet ücreti ödenmesi gerektiğini hatırlattı. Önceki yıllarda idari izin günlerinde görev yapan sağlık profesyonellerinin bu haktan yararlanmadığını belirten Doğan, “Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede kamu görevlileri idari izinli iken acil serviste çalışan hekim, hemşire görevine devam edecek. Doğum salonundaki ebe işine ara vermeyecek. Yoğun bakımda tedavi duraksamadan sürecek. Yani sağlık hizmetinin seyrinde bir aksama olmayacak. Ancak, kesintisiz sağlık hizmetini sağlayan ebe, hemşire, hekim, sağlık memuru, teknik personel idari izin nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır. 6’ncı ve 7’nci dönem Toplu Sözleşme’de hüküm altına alınmasına rağmen idari izin günlerinde çalışan personel hak kaybına uğramaktadır. Diğer kamu çalışanları izin yaparken hekim, hemşire, ebe çalışarak mağdur oluyor, yetmiyor çalıştığının karşılığını alamayarak ikinci kez mağdur ediliyor” diye konuştu.

‘BU SORUN ARTIK ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALIDIR’

Sağlık-Sen olarak mağduriyetlerin son bulması için mücadele ettiklerini belirten Doğan, “Bu konuyu toplu sözleşme masasına taşıdık, Kamu Denetçiliği Kurumu’na ilettik, Bakanlığa başvuruda bulunduk ve Nisan ayında yapılacak Kurum İdari Kurul (KİK) Toplantısı’nda bir kez daha gündeme getireceğiz. Geçtiğimiz bayramda bu sorun vardı, bu bayramda yine bu sorunu yaşıyoruz, çözülmezse önümüzdeki bayramda yine bu sorunu yaşayacağız. Sürüncemede bırakılan; hekimi, hemşireyi, ebeyi, sağlık teknisyenini mağdur eden bu sorun artık çözüme kavuşturulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.