Herkesin bilmeden yaptığı 'yoğurt' hatası! Akşamları yemeyin, çorbası faydalı değil

Sağlık 03.06.2024 - 13:42, Güncelleme: 03.06.2024 - 13:42
 

Herkesin bilmeden yaptığı 'yoğurt' hatası! Akşamları yemeyin, çorbası faydalı değil

Sağlığımız için çok faydalı gıdalardan olan yoğurt hakkında bazı bilgileri tazeleme zamanı geldi. Sevilerek tüketilen, ara öğünlerin vazgeçilmezi olan bu besin, bazı doğru bilinen yanlışlarla donatılmış durumda. İşte yoğurt hakkında bilinmeyenler.
Vücudumuz, özellikle de bağırsak sağlığımız için çok faydalı olan yoğurt, probiyotik içeriği sayesinde inanılmaz faydalar sunuyor. Ancak yoğurdun günün her saatinde tüketilmesi doğru değil. İşte yoğurt hakkında doğru bilinen yanlışlar. Yoğurt hafif ve soğuk sanılıyor Birçok kişi yoğurdun hafif ve soğuk bir yapısı olduğunu düşünse de bu aslında büyük bir yanılgıdan ibarettir. Fermente bir ürün olduğu için tüketirken soğuk bir his getirse de, sistem üzerindeki etkisi tam tersidir. Ateş elementi içeren yoğurt, vücudun enflamasyonunu artırabilir. Düzenli tüketimde ise enflamasyona, yani bakterilerden korunmaya meyilli hale getirebilir. Ancak sistem üzerindeki gerçek etkisi ferahlatıcı değil, sıcaklatıcıdır. Günün her saatinde tüketilmemeli Yoğurdun günün her saatinde, her mevsimde tüketilebileceği düşünülüyor. Ancak yoğurt ağır ve mukus yapıcı bir gıdadır. O nedenle her vakit bunun için uygun olmayabilir. Akşam saatlerinde tüketildiği zaman vücudun daha fazla mukus üretmesine yol açabilir. Bu durum yoğurdun daha zor sindirilmesine neden olur. Yoğurdu öğle saatlerinde tüketmek çok daha faydalı olacaktır. Pişirmek sağlıklı olmayabilir Evde hazırlanan yoğurt çorbası ne kadar lezzetli olsa da, yoğurdu pişirme işlemi doğru olmayabilir. Pişirdiğinizde yararlı özelliklerini kaybeden yoğurt, vücuda herhangi bir fayda sağlamıyor. Ancak aralıklı olarak tüketmenin herhangi bir sakıncası bulunmuyor. Sağlığınızı zorlayan, mide problemlerine yol açan, dengesiz bir vücut yapısına sahipseniz yoğurt tüketirken dikkatli olmakta fayda var. Vücudumuz için son derece faydalı olan bu probiyotik deposunu uygun zamanlarda ve koşullarda tüketmek yararlı etkilere yol açacaktır.
Sağlığımız için çok faydalı gıdalardan olan yoğurt hakkında bazı bilgileri tazeleme zamanı geldi. Sevilerek tüketilen, ara öğünlerin vazgeçilmezi olan bu besin, bazı doğru bilinen yanlışlarla donatılmış durumda. İşte yoğurt hakkında bilinmeyenler.

Vücudumuz, özellikle de bağırsak sağlığımız için çok faydalı olan yoğurt, probiyotik içeriği sayesinde inanılmaz faydalar sunuyor. Ancak yoğurdun günün her saatinde tüketilmesi doğru değil. İşte yoğurt hakkında doğru bilinen yanlışlar.

Yoğurt hafif ve soğuk sanılıyor

Birçok kişi yoğurdun hafif ve soğuk bir yapısı olduğunu düşünse de bu aslında büyük bir yanılgıdan ibarettir. Fermente bir ürün olduğu için tüketirken soğuk bir his getirse de, sistem üzerindeki etkisi tam tersidir.

Ateş elementi içeren yoğurt, vücudun enflamasyonunu artırabilir. Düzenli tüketimde ise enflamasyona, yani bakterilerden korunmaya meyilli hale getirebilir. Ancak sistem üzerindeki gerçek etkisi ferahlatıcı değil, sıcaklatıcıdır.

Günün her saatinde tüketilmemeli

Yoğurdun günün her saatinde, her mevsimde tüketilebileceği düşünülüyor. Ancak yoğurt ağır ve mukus yapıcı bir gıdadır. O nedenle her vakit bunun için uygun olmayabilir. Akşam saatlerinde tüketildiği zaman vücudun daha fazla mukus üretmesine yol açabilir. Bu durum yoğurdun daha zor sindirilmesine neden olur. Yoğurdu öğle saatlerinde tüketmek çok daha faydalı olacaktır.

Pişirmek sağlıklı olmayabilir

Evde hazırlanan yoğurt çorbası ne kadar lezzetli olsa da, yoğurdu pişirme işlemi doğru olmayabilir. Pişirdiğinizde yararlı özelliklerini kaybeden yoğurt, vücuda herhangi bir fayda sağlamıyor. Ancak aralıklı olarak tüketmenin herhangi bir sakıncası bulunmuyor.

Sağlığınızı zorlayan, mide problemlerine yol açan, dengesiz bir vücut yapısına sahipseniz yoğurt tüketirken dikkatli olmakta fayda var. Vücudumuz için son derece faydalı olan bu probiyotik deposunu uygun zamanlarda ve koşullarda tüketmek yararlı etkilere yol açacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.