Yeni iç çamaşırlarını yıkamadan giyerseniz ne olur? Sinsi sinsi ilerleyip mahvediyor

İç çamaşırlarının temiz olduğundan emin olmak çok önemlidir. Aksi olduğunda birçok hastalığa davetiye çıkarabilir. Yeni aldığınız iç çamaşırları, kimse tarafından denenmemiş olsa bile bulaşıcı mikroplar taşıyabilir.

Birçok iç çamaşırı mağazası bu tür ürünlerin denenmesine izin vermiyor. Bu hijyen kuralı sağlıklı olsa da, satın aldığınızda kendi önlemlerinizi oluşturmalısınız. Araştırmalara göre iç çamaşırı ve çoraplar en fazla bakteri, mantar barındıran kıyafet parçaları oldu.

Yeni iç çamaşırınızın liflerinde bakteri, mantar ve kir bulunabilir. İç çamaşırı çevrimiçi bir mağazadan gelse ve plastikle kapatılmış olsa bile, cildinizi tahriş edebilecek kimyasallar barındırabilir. Giysiler üretildiğinde genellikle farklı kimyasallarla işlenir.

İç çamaşırlarının üzerinde biriken kimyasallar deri döküntülerine, kaşıntı ve tahrişe neden olabilir. Ayrıca yeni kıyafetler kumaş boyasını deriye bulaştırabilir. Giymeden önce yıkamak mantıklı bir fikir olacaktır. Üstelik yüksek bir derecede yıkamak zorunda değilsiniz.

İç çamaşırını yıkarken diğer ürünlerden ayrı tutmak daha etkili olacaktır. Özellikle tül, dantel veya file gibi detayları varsa çamaşır makinesindeki kıyafetlerden ayrı tutmalısınız. Diğer eşyalardan koruyun.

Ağır deterjanlar, yüksek derecede yıkama gibi işlere girişmenize hiç gerek yok. Hassas bir cilt yapınız varsa da özellikle kaçınmalısınız. Tahriş edebilecek kimyasallardan uzak durun. Narin kumaşların daha uzun süre dayanabilmesi için biraz bakıma ihtiyacı vardır.

Yeni aldığınız çamaşırları kurutmak için güneş ışığından faydalanmalısınız. İç kısımda kurutmak yerine güneş, bakterilerin ölmesini sağlayacaktır. Havayla temas ettiğinde giysiler daha yumuşak olur.