Yalçın Ata: Zor bir süreç bizi bekliyor ama çalışacağız

Yeni başkan Yalçın Ata, törende yaptığı konuşmada, İESOB’de 12 yıldır görev aldığını belirterek, “Bu teşkilatı hiç tanımadan disiplin kuruluna seçilip aynı yıl disiplin kurulu başkanı oldum. 4 yıl başkanlık yaptıktan sonra Zekeriya Bey, beni denetim kurulu başkanlığına getirdi. 2 dönemdir denetim kurulu başkanlığı görevime devam ediyordum. 12 yıl içinde çok güzel arkadaşlarım ve anılarım oldu” dedi.

“Mutlu'nun geri geleceğini düşünmemiştik”

İESOB Başkanlığından, milletvekili aday adayı olduğu için istifa eden ardından yeniden seçimlere katılan Zekeriya Mutlu hakkında, “Zekeriya Başkanım, çok sevdiğim çok şey öğrendiğim abim. Zekeriya Başkanımıza hep ‘Sen kapıdan ben bacadan’ dedim” ifadelerini kullandı. Ata, “Zekeriya Başkan, görevinden istifa etmeseydi onun önüne geçme gibi bir durum asla ve asla olmazdı. İstifanın ardından geri geleceğini düşünmemiştik. 40 oda başkanı arkadaşımızla yola çıktık, dönüşü yoktu. Bu bir bayrak yarışıydı” diye konuştu.

“İzmir esnafının ekmeğini büyütmeye geldik”

Seçim sürecinde çok çalıştıklarını belirten Ata, “60’ın üzerinde oda başkanı arkadaşımız ile birlikte hareket ettik. Yoğun tempolu çalışmalarımızın ardından bayrak yarışının galibi biz olduk. Bizle beraber yola çıkan arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Bize destek veren, vermeyen bütün oda başkanı arkadaşlarımızla aynı mesafedeyiz. Hepimiz birlikte buradaki işlerin üstesinden gelmeye çalışacağız. Kendimize güvenerek geldik. Kazanacağımıza inanıyordum. Zor bir süreç bizi bekliyor. Ama çalışacağız. Mutlaka iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. İzmir esnafının ekmeğini büyütmeye geldik” dedi.