Sararan dişleri inci gibi parlatıyor!

Muz kabuğu

Muz kabuğu, potasyum, manganez ve magnezyum içeriğiyle en faydalı meyveler arasında yer alır. Kabuğunun da kendisi kadar faydalı olduğu biliniyor.

Muz kabuğunun iç kısmıyla dişlerinizi ovalamanız dişlerinizin daha beyaz bir görünüm yakalamasına yardımcı olabilir.

Aktif kömür

Diş yüzeyindeki lekelerden kurtulmak isteyenler için aktif kömür vazgeçilmez seçeneklerden biridir.

Diş fırçasına süreceğiniz bir miktar aktif kömürle dişlerinizi fırçalayıp beyazlatabilirsiniz. Ancak dikkatli olmakta fayda var çünkü aktif kömürü çok sık kullanmak dişlerinizin aşınmasına sebep olabilir.

Çilek

İçerdiği malik asit sayesinde dişleri beyazlatmaya yardımcı olan çilek, karbonatla karıştırılıp da kullanılabilir. Çileği ezdikten sonra dişlerinize sürebilir içine karbonat da atabilirsiniz.

Portakal kabuğu

İçeriğindeki d-limonen maddesiyle diş lekelerini çıkarmaya yardımcı olan portakal kabuğu, dişlerinizin daha beyaz bir görünüme ulaşmasına yardımcı olabilir.

Ancak portakal kabuğunun asidik yapısına dikkat etmekte fayda var. Asidin diş minenize ve etinize zarar vermemesi için bu yöntemi aşırıya kaçmadan kullanmalısınız.

Yoğurt ve karbonat

Karbonat herhangi bir şeyi beyazlatmak için vazgeçilmez seçeneklerden biridir. Yoğurdun içeriğindeki laktik asitle birleştiğinde ise dişlerinizdeki lekelerin giderilmesine yardımcı olur.

Hindistancevizi yağı

Birçok alanda kullanılan Hindistan cevizi yağı dişlerinizin içinde oldukça faydalıdır. Günde bir kere hindistancevizi yağı ile ağzınızı çalkalamak, diş minenizi güçlendirebilir ve ağzınızdaki bakterilerle savaşabilir.

Kişiden kişiye farklı sonuçları olan bu yöntemin etkilerini zamanla görebilirsiniz. Bütün bu tavsiyelerin yanı sıraağız ve diş sağlığınız için düzenli aralıklarda diş hekiminizi ziyaret etmeniz önemli.