Özgür Özel: Cumhurbaşkanı adayı değilim

Özgür Özel, şunları söyledi:

"CUMHURBAŞKANI ADAYI DEĞİLİM"

Özel, "Cumhurbaşkanı adayı mısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

-Cumhurbaşkanı adayı değilim, çok net. Ben neye adayım, biliyor musunuz? Ben Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve hepimizin partisini yeniden iktidar yapmaya ve iktidar olduğu gece genel başkan olmaya tarihe böyle geçmek...

-Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 yıllık iktidarını sona erdiren, yeniden CHP’li bir cumhurbaşkanı seçtiren, yeniden parlamenter sisteme geçiş döneminin genel başkanı olmuş, partinin bakanlarını, cumhurbaşkanını, meclis grubunu koordine eden bu işi başaran ekipte genel başkanlık görevini yapmış birisi olarak tarihe geçmek onurların en büyüğü

-Ben teknik direktörüm, 90. dakikada penaltı atılacak. Penaltıya tüm taraftara belki sorarak, en doğru kararı vererek, en doğrusu kimse ona attıracağım.

-Pazartesi günü benden önceki üç genel başkanımızla bir araya geleceğiz, sayın Karayalçın, sayın Altan Öymen ve sayın Hikmet Çetin ile İstanbul'da, Altan bey İstanbul'da, onu yormamak için biz geldik. Tüzük ile ilgili sayın genel başkanlardan nereye geldik, ne noktadayız ve ne öneriyorlar onu alacağım. Ayrıca da döndükten sonra Ankara'da da takip eden hafta içinde sayın Kılıçdaroğlu'na da hem geldiğimiz nokta konusunda bilgi verip hem de onun önerilerini alacağım ve tüzüğümüze işleyeceğiz.

Mesela ne olacak? CHP’de genel başkan adayı olmak için yüzde 5 imza toplamanız gerekiyor delegelerden, 65 imza. Geçmişte bu çok sorunlar oluyordu. Mevcut genel başkanın etrafındaki ekip bütün delegelerin imzalarını topluyor, aday olacakları imza kalmıyor. Ben aday olacaktım olamadım tartışmaları oluyordu.

-Ben şunu önerdim: Delegelerden yüzde 5 imza toplanır. Bir delege birden fazla kişiye imza verebilir, hiç problem yok. 'Ben Özgür Özel'i de rakibini de kürsüde görmek istiyorum' diyor delege. Konuşsunlar, orada karar vereceğim, niye aday olamayasın?

Ayrıca şunu koyacağız tüzüğe, Divan yüzde 10'dan fazla imza kabul etmeyecek. Geçmişte hatırlıyorsunuz '900 imza teslim ettim, şu kadar oy aldım'.

-Öyle bir şey yok. 120'den çok imza vermek de yok. Kimsenin siyaset alanını kapatmayacağız. Genel başkanın karşısına rakip çıkmak isteyen ya imza toplayamadım, genel merkez baskı yaptı, en basitinden bu adımı atarak başlamak istiyoruz.

Öyle bir iç tüzük yapmalıyız ki... Herkes şeye bakıyor, 'Öne o mu geçer bu mu geçer'. Türkiye'yi yönetmeye hazırlanıyoruz.

-Ben Meclis grubumda bütün komisyonların başkanlarını düşünmek, tasarlamak ve bunların ön seçimden ya da kontenjanlarla ama mutlaka ön seçimin çok etkili olacağı bir şekilde oluşmasını sağlamak durumundayım. Meselenin iktidar olduğumuz gününe bakıyorum.

"BİZ ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ AMA..."

Özel, erken seçimle ilgili, şöyle konuştu:

-Bugün karar alalım, 60 gün sonra iktidarız. Ben seçimi isterim, ben bugünden razıyım, bugünden hazırım. Ama seçim için ya Tayyip Bey evet diyecek ya Meclis'te 360, o da yok. Ama ben meydan meydan geziyorum, bugün Gaziantep'te fıstık mitinginde olacağım. 

-Daha önce bir bakın, seçimlerden sonra ilk miting ne zaman yapılmış, bazen 2,5-3 yıl sonra yapılmış ve birkaç tane yapılmış.

-Ben seçimden beri, seçimden bugüne 5 ayda 10'ununcu mitingime gidiyorum, vatandaşın derdini dile getirdiğimiz. O yüzden, biz erken seçim istiyoruz. Erken seçimin teknik şartları şu an elimizde yok.

-Ama bugün çiftçi eylemlerini görüyorsunuz, eğer o bütün Türkiye'yi sararsa, emekliler sokaklara dökülürse, asgari ücrete zam almayan işçiler tepkisini erken seçim talebiyle dile getirirlerse erken seçimden kimse kaçamaz.

-Cumhurbaşkanı adayı değilim. Çok net, kitabın ortasından cevap. Ben neye adayım, biliyor musunuz? Ben daha önce de 100 kere partililerimize anlatmıştım, ilkini başardım, şimdi ikincisini başaracağız. 

-Ben Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve hepimizin partisini yeniden iktidar yapmaya ve iktidar olduğu gece genel başkan olmaya tarihe böyle geçmek... Bu hiç azımsanacak bir talep, bu hiç azımsanacak bir irade, bu hiç azımsanacak bir siyasi hedef değildir. 

-Ben tarihe, Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 yıllık iktidarını sona erdiren, yeniden CHP’li bir cumhurbaşkanı seçtiren, yeniden parlamenter sisteme geçiş döneminin genel başkanı olmuş, partinin bakanlarını, cumhurbaşkanını, meclis grubunu koordine eden bu işi başaran ekipte genel başkanlık görevini yapmış birisi olarak tarihe geçmek onurların en büyüğü.