Masum görünüp zarar veriyorlar!

MEYVE SULARI 

Meyvelerin beslenmeniz için hayati önem taşıdığı kabul edilir ve taze meyve suları bunları günlük diyetinize eklemenin kolay bir yoludur. Ancak sıvı formda meyveler, diyabet , kalp hastalıkları ve obezitenin önlenmesinde önemli rol oynayan lif gibi sağlıklı unsurların çoğunu kaybeder. Üstelik meyve sularının kontrolsüz tüketimi, içerdikleri şeker miktarı nedeniyle aslında bu sağlık sorunlarına da neden olabiliyor. Hatta bazılarında bir kutu kola kadar şeker var. Meyve suyu içmek yerine bir parça meyve yemeniz tavsiye edilir. Bir meyve sizi tok tutmak ve tatlı isteğinizi gidermek için yeterlidir; oysa bir bardak meyve suyu hazırlamak için genellikle aynı anda birkaç meyve gerekir.

ENERJİ BARLARI 

Besin açısından zengin olmasına rağmen bazı granola barlar ilave şeker açısından da zengindir. Besin veritabanına göre çoğu popüler bar, porsiyon başına 15 ila 30 gram şeker içerir. Öte yandan, atıştırmalık barlar, doğru seçilirse açlığı gidermenin ve aşırı yemeyi önlemenin mükemmel bir yoludur çünkü bunlar önceden oranlanmıştır ve birçok hayati besin içerir. Mükemmel bir barda en az 3 gr lif, 5 gr protein ve 10 gr'dan az şeker bulunmalıdır.

YAĞSIZ GIDALAR 

Yağsız gıdalarla beslenme hızla yaygınlaştı. Ta ki beslenme uzmanları, üreticilerin ürünün doğal lezzetini korumak için sağlıklı yağları işlenmiş şekerle değiştirmeye başladığını fark edene kadar. Yani sağlıklı bir atıştırmalık gibi görünen bir şey yerine, kelimenin tam anlamıyla gizlenmiş bir şeker bombası tüketiyordunuz. Artık uzmanlar, süzme peynir veya yoğurt gibi protein ve sağlıklı yağlar açısından zengin, işlenmiş şeker içermeyen süt ürünlerini tercih etmenizi tavsiye ediyor.

BEYAZ EKMEK 

Beyaz ekmek, sağlıklı besin maddeleri ve lif içermeyen rafine tahıllardan yapılan bir üründür. Lif sağlıklı kiloya, iyi kan basıncına ve daha düşük diyabet ve kalp-damar hastalığı riskine katkıda bulunurken, beyaz ekmeğin lif içermemesi tüm bu sorunlarla karşılaşmanızın nedeni olabilir.

ÇİFTLİKTE YETİŞTİRİLEN BALIKLAR 

Balıklar, kalp hastalığı ve felç riskini azaltabilen sağlıklı Omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir kaynaktır. Ancak içeriği büyük ölçüde balığın ne yediğine bağlıdır. Çiftliklerden gelen balıklar sadece sağlıklı besinlerden yoksun değiller, aynı zamanda çiftçilerin daha hızlı büyümelerini sağlamak için kullandıkları kimyasal katkı maddelerini de içeriyorlar.

SUŞİ 

Suşinin kendisi zararlı değildir. Ancak asıl sorun suşideki çeşitli içerik maddeleri ve katkı maddeleridir. Günümüzde pek çok rulo, mayonez, krem ​​peynir, soslar ve suşinin besin değerini artıran ve rastgele bir dizi rulonun bir günlük kalori alımına değmesini sağlayan diğer tartışmalı ürünleri içeriyor. Suşi tüketmek istediğiniz zaman kilo sorunlarından kaçınmak için somonlu basit ruloları tercih edebilirsiniz.