Maş fasulyesi faydaları nelerdir? Maş fasulyesi nasıl tüketilir?

Diğer yandan maş fasulyesi lezzetli ve doyurucu bir besin olması nedeniyle egzersiz yapan birçok kişinin de tercih ettiği bir besindir.

Maş fasulyesi faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Yüksek lif sayesinde sindirimi kolaylaştırır İçeriğinde pektin adı verilen lif içeriği sayesinde bağırsak hareketini hızlandırır Maş fasulyesi mide şişkinliği, hazımsızlık ve kabızlığa iyi gelir Gluten içermediği için yemek sonrası şişkinlik yapmaz Maş fasulyesi çinko kaynağı olarak tırnak ve saçları güçlendirir Lesitin içeriği ile karaciğer yağlanmasına engel olur  Proteaz inhibitörleri ile tümör gibi ciddi sağlık sorunlarını önlemeye yardımcı olur  Flor sayesinde hamilelik dönemi boyunca bebeğin gelişimini ve büyümesini destekler  Glisemik indeksi düşük olan maş fasulyesi tok tutar ve kilo vermenize yardımcı olur  Kan şekeri seviyesini dengeler ve düşürür Kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur  Maş fasulyesi kalp sağlığını destekler Yaşlanmaya bağlı olarak cildinizdeki kırışıklıkları azaltır Vücuttaki toksinlerin atılmasına destek olur  Maş fasulyesi kemik ve diş sağlığını destekler Yorgunluk, bitkinlik ve stresin azalmasına yardımcı olur

Maş fasulyesi cilde faydaları
Maş fasulyesi cilde faydaları ile bilinir ve güzellik sektöründe de sıklıkla tercih edilir. A, B, C, E vitaminleri, kalsiyum, demir ve potasyum gibi vitamin, mineral açısından oldukça zengindir. Maş fasulyesi cilde faydaları ise şu şekilde sıralanabilir:

Maş fasulyesi gözenekleri derinlemesine temizlemeye yardımcı olur. Ciltteki kir, akne ve siyah nokta gibi cilt sorunlarına iyi gelir. Peeling veya maske olarak kullanıma uygundur Cilt elastikiyetini arttırmaya yardımcı olur. Kolajen sentezi gerçekleştirir ve yaşlılık belirtileri arasında ciltte görülen ince çizgi, kırışıklıkların görünümü azaltabilir. Bu sayede erken yaşlanmanın önüne geçebilir Cilt sağlığınızı destekler. Cildin daha sağlıklı parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur Maş fasulyesi, yağlı ciltler için oldukça idealdir. Akne ve sivilceye eğimli ciltlerdeki cilt sorunlarını önlemeye yardımcı olur. Ciltteki iltihabı azaltır, kızarıklığı önler ve sivilce oluşumunu engeller Maş fasulyesinin içeriğinde C vitamini bulunur. Cilt tonunu eşitler ve cilt tonunu açar. Bu sayede cildinizin aydınlık ve parlak görünmesini sağlar Ciltteki ölü hücreleri temizler, cildin daha pürüzsüz ve canlı görünmesine destek olur  Kuru, karma ve yağlı cilt tipleri için uygundur. Cildinizi nemlendirmeye yardımcı olur 

Maş fasulyesi nasıl tüketilir?
Maş fasulyesi lezzetli ve sağlıklı bir besin olması nedeniyle birçok şekilde sofralarınızda yerini alabilir. Maş fasulyesi ile lezzetli salata, meze, ana yemek ve çorba yapabilirsiniz. Protein açısından zengin olması nedeniyle diyet listenize ekleyebilir ve öğünlerinizde salata olarak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda yüksek oranda lif içerdiği için ana yemeklerinize de dahil edebilirsiniz. Hem doyurucu hem de lezzetli olan maş fasulyesi ile birbirinden farklı yemekler yapabilirsiniz. En çok tercih edilenler arasında maş fasulyeli bulgur pilavı, piyaz ve köz biberli maş fasulye salatası bulunur. Damak zevkinize ve isteğinize göre sofralarınızda farklı alternatiflere de yer verebilirsiniz.