Manisa'da iki mahallede daha yangın çıktı!

Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi yakınlarındaki ormanda, dün saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. İhbarla bölgeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangına, 2 uçak, 3 helikopter, 8 arazöz, 2 su ikmal, 1 dozer ve 1 yer ekibi ile havadan ve karadan müdahale edildi. Yangında durumun iyiye gittiği sırada, aynı bölgede saat 17.30 sıralarında ikinci bir orman yangını daha çıktı. Ekiplere takviye yapıldı. 5 uçak, 13 helikopter, 45 arazöz, 15 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile alevlerle mücadele sürdü. Havanın kararmasıyla yangına sabah saatlerine kadar gece görüşlü helikopter ile müdahale devam etti. Günün ilk ışıklarıyla yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor

2 MAHALLEDE DAHA YANGIN ÇIKTI

Manisa'nın Gördes ilçesinde dün saat 14.30'da başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken, Kayacık ve Kaşıkçı mahallelerindeki ormanda da bugün saat 17.30 sıralarında yangın çıktı. Alevlere 2 uçak, 8 helikopter, 55 arazöz, 17 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale sürüyor.

MSB'DEN YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA 4 HELİKOPTER DESTEĞİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Orman Genel Müdürlüğünün talebi üzerine Manisa’nın Gördes ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale etmek üzere Kara Kuvvetleri'ne ait 2 adet S-70 ve 2 adet CH-47 tipi helikopterin görevlendirildiğini duyurdu.