Kuruyan elleri pamuk gibi yapıyor!

AYÇİÇEK YAĞI VE YULAF KÜRÜ UYGULAYIN

Ayçiçeği tohumu yağının kuru ve tahriş olmuş cildi nemlendirdiği ve gençleştirdiği kanıtlanmıştır. İster nemlendiricilerin içeriğinde ister tek başına kullanılır ve cildi kurumaya karşı koruma özelliğine sahiptir. Öte yandan yulafın çok benzer yetenekleri vardır ve bu ikisinin kombinasyonu cildiniz için harikalar yaratabilir.

BAL KULLANIN

Balın bol miktarda antibakteriyel ve antioksidan özelliğe sahip olduğu bulunmuştur. Geleneksel şekilde tüketmenin yanı sıra, cildi yenileyebildiği için kuru ve tahriş olmuş cilde de uygulayabiliriz. Öncelikle kuru olan alanı temizleyip dezenfekte eder, ardından bağışıklık sistemini uyararak hasarlı dokuyu yeniden oluşturmaya başlar. Bu nedenle yanık tedavisinde yaygın olarak kullanılır.

ELDİVEN KULLANIN

Her gün bulaşık yıkamak ellerimizi kurutabilen bir aktivitedir çünkü cildimizin ürettiği doğal yağları yok eder. Bulaşık yıkarken lastik eldiven kullanarak hem cildimizi korumuş olacağız, hem de bulaşıkları daha sıcak suda yıkayabilecek ve bu aktivitenin normalden çok daha kısa sürmesini sağlayacağız. Artı olarak, bu lastiksi bariyer bizi hastalanmaktan koruyabilir ve bizi kimyasal yanıklara karşı koruyabilir.

VAZELİN KULLANIN

Vazelin gibi ürünler cildimizi tedavi etme ve nemlendirme konusunda mutlak hayat kurtarıcıdır. Yapabileceğiniz şey, geceleri hasarlı ellerinize bol miktarda Vazelin sürmek ve bir çift pamuklu eldiven giymektir. Böylece vazelinin elinizde kalmasını ve battaniyeniz tarafından emilmemesini sağlarsınız. Eldivenlerin herhangi bir iyileştirici özelliği yoktur, ancak Vazelin'in nüfuz etmesi için kullanılırlar.

HAVA NEMLENDİRİCİ KULLANIN

Kuru bir ortamda yaşıyorsanız veya aniden kış geldiyse hava nemlendirici evinize harika bir katkı olabilir. Kuru cilde nem katmanın kolay bir yolunu sağlar. Uzmanlar kuru cilde karşı koruma için hava nemlendiriciler önermektedir.

AVOKADO KULLANIN

Avokadoların mükemmel nemlendirme yetenekleri vardır ve birçok vitamin içerir. Yarım avokadoyu 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı, 1 çay kaşığı jojoba yağı ve yarım çay kaşığı limon suyuyla karıştırmak kuru ellerinizi kurtarabilir. Biraz yulaf ekleyerek karışımı daha da güçlendirebilirsiniz.

B3 VİTAMİNİ İÇEREN ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN

Ya B3 vitamini açısından zengin yiyecekler tüketirsiniz ya da niasinamid içeren cilt bakım ürünlerini uygularsınız ve bu vitamin cildinizin nemlenmesini artırır. Cildinizin daha pürüzsüz ve tonlu olduğunu fark edeceksiniz. Ayrıca dermatologlar B3'ün cildin bariyerini güçlendirmeye ve nemini daha uzun süre korumaya yardımcı olduğunu söylüyor. Elleriniz çok kuruysa topikal kremleri denemeniz gerekebilir, ancak sonuçları birkaç hafta içinde görmeyi beklemelisiniz.