Kurşun kalemle diyabet testi! Aynanın karşısına geçin ve kendinizi test edin

1- Kalp ve akciğer hastalığı için 'J'

Parmaklarınızı ters J harfi şeklinde yapın ve tırnaklarınızı birbirine değdirin. Aralarında minik bir elmas görüyor musunuz? Harika, bu kalbinizin ve damarlarınızın tamamen sağlıklı olduğu anlamına gelir.

Tırnaklarınızın arasında boşluk yoksa bu durum tırnak batmasının bir işareti olabilir. Parmakların kalınlaşması kanın yeterli oksijene sahip olmadığı anlamına gelir. Oksijen eksikliği birçok nedenden kaynaklanabilir. Örneğin kardiyovasküler hastalıklar, akciğer sorunları ve gastrointestinal sorunlar.

2- İnme ve demans için kalça hareketi

Bu test için bir zamanlayıcıya ihtiyacınız var. Kalçanız yere paralel olacak şekilde bacağınızı yukarı kaldırın ve zamanlayıcıyı başlatın. 20 dakika veya daha uzun süre bu şekilde durabiliyorsanız, felç geçirme veya demans gelişme riskiniz minimum düzeyde demektir. Tam tersi: Tek bacak üzerinde dengeyi korumakta zorluk çekiyorsanız, bu beyin damarlarında sorun olduğunu gösterebilir.

3- Anemi için göz kontrolü

Aynanın karşısında dururken alt göz kapağınızı aşağı doğru çekin. Renk pembe ise her şey yolunda demektir. Ancak kansızlığınız varsa renk soluk pembe, hatta sarımsı olabilir.

Anemi, hemoglobin eksikliğinden kaynaklanır ve vücuttaki kas ve dokuların yeterli oksijen alamadığını ve yüzde 100 çalışamayacağını gösterir. Eğer solgun olduğunuzu, çabuk yorulduğunuzu veya nefesinizin ağırlaştığını fark ederseniz, bir doktora muayene olmanız gerekmektedir.

4- Hormonal dengesizlik için saç telleri

Saç dökülmesi doğal bir süreçtir. Doktorlara göre her gün 50 ila 100 saç telimizi kaybediyoruz. Endişelenecek bir şey yok. Ancak endişelenme zamanının geldiğini anlamak için basit bir test yapabilirsiniz. Saçlarınız kuru ve temiz olmalıdır.

Küçük bir tutam saç alın ve çekin. Çok sert çekmeyin. Elinizde sadece 2-3 kıl varsa bu tamamen normaldir. Daha fazlası varsa bir uzmana başvurmalısınız.

5- Diyabet için kurşun kalem

Bu testi yapabilmek için yardıma ihtiyacınız var. Yanınızdaki kişiden arkası silgili bir kalem almasını isteyin. Kurşun kalemin keskin ucuyla ve silgiyle sırasıyla ayağınıza ve ayak parmaklarınıza dokunmalarını isteyin.

Bakmadan kalemin hangi tarafının size dokunduğunu söyleyebilir misiniz? Dokunmayı tam olarak hissetmiyorsanız ayağınızdaki sinir uçları düzgün çalışmıyor demektir. Düşük hassasiyet ise diyabetin bir göstergesi olabilir.