KOSBİ'de ayrımcılık devam ediyor!

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde aradan geçen zamana rağmen, yönetimin icraatlarında değişen bir şey yok. İzmir’in önemli sanayi merkezlerinden biri olan Kemalpaşa’da sanayi bölgesi ayrımcı bir yönetimle karşı karşıya. Ayrıca hakkını savunmak isteyen sanayiciye adeta yıpratma politikası uygulanıyor. Nasıl mı diye sorarsanız, OSB'de yaşanan olayların ayrıntılarını bölgede faaliyet gösteren IMS Kumlama Boya İnşaat ve Nakliyat firması sahibi Süleyman Yıldız, tek tek dile getirdi.

Süleyman Yıldız - Sanayici

Sanayici Süleyman Yıldız, elinden geldiğince KOSBİ yönetimine karşı hakkını savunmaya çalıştığını ancak mahkemeden sonuçlarına bile itiraz eden OSB avukatıyla da savaştığını ifade etti. Yıldız, “KOSBİ yapması gereken hiçbir hizmeti bize vermiyor. Defalarca kapılarına gittim, yolumuzu kazdılar ve düzeltmeden öylece bıraktılar. Buraya onlarca TIR girip çıkıyor. İzmir ve çevre illerinden buraya mal geliyor. Kazılan yolu yapmayan KOSBİ yüzünden yağmurlarda burayı sel bastı. Burada faaliyet gösteren bir sanayici olarak fabrikama gelemedim, böyle bir saçmalık olabilir mi? KOSBİ Başkanı Erol Diren'e her türlü ulaşmaya çalıştım ancak maalesef tüm çağrılarıma kayıtsız kaldı. En son kendi imkânlarımla yolu yaptırdım, faturayı da KOSBİ’ye kestim. Çünkü yol onların sorumluluğunda, ancak her zamanki gibi faturaya da itiraz ettiler. Neymiş yapacaklarmış, sen beni muhatap bile almadın, faturayı kestikten sonra “yapacaktık” diyorsun. Sıkıntıyı sadece ben yaşamıyorum, bu bölgede faaliyet gösteren yaklaşık 50-60 fabrika mağduriyet yaşıyor.” sözleriyle sıkıntılarını dile getirdi.

KANALİZASYON YOK 
Sanayici olarak yaşadıkları sorunl en önemlisinin de kanalizasyon, doğalgaz ve su altyapısının yıllardır yapılmadığını söyleyen Yıldız, “Yol, kanalizasyon, internet hiçbir altyapı imkânı yok. Koskoca OSB'de foseptiğimizi vidanjör çağırıp çektiriyorum, sonra ona da ayrı para ödüyorum” dedi.

BU AYRIMCILIK NEDEN?
Bir yanda kanalizasyon, su altyapısından mahrum bir şekilde zorluklar içinde üretim yapmaya çalışan sanayicilerin yanısıra diğer tarafta yönetimde bulunan bazı isimlerin kendi fabrikalarına ayrımcılık yapması OSB'de ayru bir tepki çekiyor. 
İddialara göre, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren ve yönetim kurulu üyesi Hüseyin Eren, OSB 1. Bölgede yeni yaptıkları fabrikalarına yol, atık su hattı, içme suyu hattı, doğalgaz ve elektrik altyapı  hatlarını anında bağlattılar. Buraya yeni yollar açıp, özel kaplama ile de yolları düzelttiler. Yine iki fabrikaya direkler dikilerek anında elektrik verildi. 

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren'in fabrikasında kapattığı alan

 

Yine iddialara göre, Erol Diren'nin yan yana iki parselde iki ayrı bina yapıp, bunların yapı kullanım belgelerinialdıktan sonra imar kanuna aykırı olarak iki bina arasındaki alanı kapattığı ve kaçak olarak ekstradan kapalı alan kazandığı belirtildi. 2.Bölgede planda 150'ye yakın tesis bu yatırımların yapılmasını yıllardır beklerken, 1. etapta 10'a yakın tesis içinde kendilerine öncelik tanıyarak altyapı imkanlarını getirmeleri tepkilere neden oldu.

Kaynayan kazan KOSBİ'de önümüzdeki günlerde haberlerimiz devam edecek.