Konak Belediyesi'nden o görüntülere açıklama: Köpeğe zarar verilmedi!

Konak Bekediyesi, sabah saatlerinde Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine ulaşan ihbar üzerine harekete geçmişti. 2 yaşındaki bir çocuğu ısıran sokak köpeği için gerekli önlemleri alıp koruma prosedürlerini uygulayarak köpeğin güvenli bir şekilde gözetim altında olduğunu belirten açıklamalarda bulundu. Olay esnasında ortaya çıkan görüntülerin manipülasyona çok açık olduğu belirtildi.

Konak Belediyesi'nin açıklaması şöyle;

Bugün sabah saatlerinde Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, köpeğin 2 yaşındaki bir çocuğu ısırdığı ihbarı üzerine ivedilikle olay yerine intikal etmiştir. Can dostumuz, Konak İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ve Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) Polis ekipleri eşliğinde aşı süreci başladıktan sonra uygulanan 10 günlük yasal gözetim nedeniyle sedatif ilaç uygulanarak olay yerinden alınmıştır.

Sakinleştirmek amacıyla ilaç uygulandığı sırada köpeğin kusması, ilaç, sıcak ya da strese bağlı bir reaksiyondur. Köpeğe hiçbir zarar verilmemiş ve herhangi bir sağlık sorununa yol açılmamıştır.

Gözetim amacıyla Belediyemizin Hayvan Sağlığı Merkezi’ne getirilen can dostumuz, uyanık şekilde gözetim süresini tamamlayacağı üniteye yerleştirilmiştir. Sağlık kontrolleri yapılan ve durumu iyi olan köpeğimiz, yasal gözetim süresi dolduğunda herhangi bir olumsuz durum tespit edilmezse şartlı sahiplendirme ile sahiplendirilecektir.

Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hayvansever halkımızla, sokaktaki canlar için birlikte çalışma kararlılığımızı sürdüreceğiz. Bir takım manipülatif paylaşımlara halkımızın itibar etmeyeceğine inancımız tamdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.