Kamu bankaları düşük faiz ile ev kredisi veriyor!

Kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi vereceği kampanyada son aşamaya gelindi. Yeni bir ev hayali kuranlar için kaçırılmayacak bir fırsat olan bu kredi aylık yüzde 1,49 faiz oranıyla ilk kez ev alacaklara verilecek.

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının sunduğu bu fırsatın ayrıntıları işte haberimizde...

AYLIK ÖDEME 17 BİN TL
Merkez Bankası verilerine göre, Türkiye’de ortalama konut kredisi faizi şu anda yüzde 3.6 seviyesinde. Kamu bankalarının sunacağı yüzde 1.49 faiz oranı, mevcut oranların neredeyse yarısı kadar. Bu faiz oranı ev sahibi olmak isteyenlere büyük bir avantaj sağlayacak.

Yeni konut kampanyası ile 1 milyon TL konut kredisi kullanan bir kişi, aylık 17.900 TL taksit ödeyerek ev sahibi olabilecek. Eğer kampanyadan yararlanmazsa, aynı kredi için aylık ödemesi gereken tutar 36.500 TL’yi bulacak.

ŞARTLAR BELLİ OLDU
Konut kredisinden ise herkes yararlanamayacak. Öncelikli hedef, daha önce hiç ev sahibi olmamış yeni evli çiftler olacak. Ayrıca, daha önce evi olan ancak 6 ay önce evini satmış olanlar da kampanyadan yararlanabilecek.

Türkiye’de faizler Haziran 2023‘ten itibaren yükselmeye başladı. Faizlerin yüzde 8,5 seviyesinden yüzde 50’lere fırlaması, inşaat sektöründe büyük bir etki yarattı.

Mayıs 2023’te aylık yüzde 1,40 olan konut kredisi faizleri, sadece 10 ayda 2,5 kat artışla yüzde 3,6 seviyesine yükseldi. Bu durum, kredili satışların neredeyse durmasına neden oldu.