İzmir'deki orman yangınları devam ediyor

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda 15 Ağustos'ta saat 21.00 sıralarında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangında yerleşim yerleri de etkilendi. Yangında 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı. 44 iş yeri de tahliye edildi. 3 mahallenin boşaltılmasına neden olan yangın, yaklaşık 1600 hektarlık alanda etkili oldu. Karşıyaka'da başlayan ve Bayraklı ile Çiğli ilçesine yayılan orman yangını nedeniyle kentin birçok noktası duman altında kaldı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürerken, söndürülen alanlarda soğutma çalışmaları devam ediyor.

BAKAN YUMAKLI: KARŞIYAKA VE URLA'DAKİ YANGINLA KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangını ile Urla ilçesindeki maki yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. Bakan Yumaklı, Menderes’teki orman yangının ise enerjisinin düştüğünü bildirdi.

Karşıyaka’daki yangında 4'üncü güne girildi. Günün ilk ışıklarıyla hava unsurları da tekrar çalışmaya başladı. Alevlere, 2 uçak, 7 helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale sürüyor. Öte yandan, yanan alanlar dronla görüntülendi.

MENDERES VE URLA’DAKİ YANGINLAR 2'NCİ GÜNÜNDE

Menderes ilçesi, Şaşal Mahallesi yakınlarında dün saat 16.30 sıralarında çıkan orman yangınına da gece boyu ekipler müdahale etti. Yangında, 2'nci güne girilirken, 5 uçak, 8 helikopter ve çok sayıda arazöz ile ekiplerin söndürme çalışmaları sürüyor.

Urla ilçesi Balıklıova Mahallesi'ndeki bir sitenin arkasında makilerle kaplı bölgede, dün saat 19.30 sıralarında çıkan yangına da orman ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor.