İYİ Parti İzmir'de kongre günü

ÇİĞDEM ÖZEN / İZMİRSONDAKİKAHABER

İYİ Parti Teşkilatı'nda 5 adayla başlayan yarış, 2 adayın rekabetine sahne olacak.

Kongrenin yapılacağı Celal Atik Spor Salonu'nda tam bir görsel şölen havasında hazırlandığı görüldü. Konge salonu yalnızca Türk Bayrağı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in afişleri yer alırken, salonun çevresinde sadece Doğan'ın afişlerinin olması dikkat çekti. Salon güvenlik önlemleri nedeniyle K9 köpekleriyle arandı. 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın erken saatlerde salonda yerini aldığı görüldü.

İYİ Parti İzmir’de olağan kongre sürecinde adaylığını açıklayan Şakir Genç ve Oğuzhan Yar adaylıktan çekildiğini belirterek Avukat Ülkü Doğan’a destek vereceklerini açıkladı.

Genel Merkez'de yaptığı görüşmeler neticesinde il başkanlığı adaylığından çekilen ve milletvekili adaylığını açıklayan Öztürk Keskin ile Sinan Bezircilioğlu il başkanlığı yarışında güçlerini birleştirdi.

İYİ Parti İl Kongresi'nde Ülkü Doğan'ı destekleyen delegeler sarı filama, Sinan Bezircilioğlu'nu destekleyen delegeler ise mavi filama takarak salona giriş yaptılar.

TBBM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray salona aynı anda, yan yana girdiler.

Celal Atik Spor Salonu'ndan gerçekleştirilen kongrede, Sinan Bezircilioğlu ve Ülkü Doğan salona tezarühatlarla giriş yaptı.

Sinan Bezirciloğu, salona kendisine destek veren Öztürk Keskin ile giriş yaptı.

Ülkü Doğan ise adaylıktan çekilen Şakir Genç ile Oğuzhan Yar salonda yerini aldı.

Meral Akşener mesaja göndererek kongreye desteklerini iletti; "Çıktığımız bu kutlu yolda sizleri kıymetli çalışmalarıyla daha da güçleniyoruz. Omuzumuzdaki yük ağır, yolumuz çetin, asla durmadan yorulmadan, sıkılmadan yolumuza devam ediyoruz. Emin olun ülkemizi hak ettiğimiz yarınlara kavuşturacağımız, milletimizin yüzünü güneşe çevireceği günlere az kaldı. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

DOĞAN VE BEZİRCİLİOĞLU'NUN LİSTELERİ

Başkan Adayı Ülkü Doğan'ın sarı listesi:

Başkan Adayı Sinan Bezircilioğlu'nun mavi listesi:

İl Başkan Adayı Sinan Bezircilioğlu ve Ülkü Doğan oyunu kullandı.