Ne dediysek o! İzmir'e Buğra Gökce...

CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Buğra Gökce, CHP İl Başkanlığı’na adaylık dosyasını teslim etti. Dosyasını resmen teslim eden Gökce, İzmir'e aday olduğunu resmen duyurmuş oldu.

Gökce, CHP il başkanlığı önünde İzmirliler'e seslenirken konuşması sırasında sözleri, "İzmir seninle gurur duyuyor, geliyor geliyor Buğra Gökçe geliyor, durma ilerle İzmir seninle" sloganları atıldı. Gökce'ye İzmirliler tarafından yoğun bir ilgi ve destek vardı. CHP İl Başkanlığı'nın olduğu bölgede trafik aksamaları dahi yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, "Büyük bir coşkuyla yanımda bulunan İzmirlileri görmek beni çok mutlu etti. Cumhuriyete aşık ve demokrasiye sevdalı İzmirliler olarak bir başlangış yapıyoruz. İzmir, Atatürk'e kalpten bağlı, ikametgahı ve kalbimi İzmir'de bıraktığım bir şehir. Yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz, Genel Başkanımız Özgür Özel'in önderliğinde yola çıkıyoruz. Türkiye'de ilk defa doktora ünvanlı bir şehir plancısı büyükşehire adaylığını açıklıyor. 2028 yolculuğunda İzmir'den seslenerek diyoruz ki, ülkemizi Atatürk'ün söylediği gibi muassır medineyetler seviyesine çıkarmak için söz veriyoruz. Buradan ilan ediyorum, hizmette çok büyük yarış içerisine giriyoruz. En yüksek oyu biz getireceğiz, büyükşehir ve 30 belediyenin 30'unu da alacağız. Ben size çok çalışmayı, alnımın terini vaddediyorum" dedi.

Gökce, “Uzmanlık alanım da en çok en çok nitelikli hizmet edebilme fırsatı bulduğum İzmir. Buradan ilan ediyorum: Hizmette büyük bir yarış içerisine gireceğiz. Dünyadaki en iyi şehircilik örnekleriyle, örnek projelerle sadece Türkiye’de değil, dünyada adı parlayan bir belediyecilik performansı göstereceğiz. Bu güzel şehrin karşı karşıya olduğu deprem, altyapı, kentsel dönüşüm, ulaşım gibi sorunları çözmek için 7/24 çalışacağız. Kamusal alanları çoğaltma, katılımcı ve şeffaf belediyecilik ilkeleriyle yepyeni bir şehircilik anlayışı oluşturmak için öncü olacağız. Konut ve barınma krizi şehirlerimizi kasıp kavuruyor. Bugünden sonra İzmir bu krizleri çözmek için ses yükselten, deprem ve kentsel dönüşüme yaratıcı çözümler üreten, Ankara’daki beyefendileri de ürettiği çözümlerle zorlayan, bu krizleri çözmek için harekete geçmeye mecbur eden bir güç odağı olacak. Dezavantajlı grupların düşük faizli, uzun vadeli kredilerle konut sahibi olması için çalışacağız. Kamu kurumlarının konut hakkını koruyarak, rantiyeye hizmet eden lüks konutlar değil, halk için arsa üreten, konut üreten, çeşitli tiplerde halk konut ve kiralık sosyal konut üreterek barınma krizi ile mücadele etmesi için çalışacağız. Halkı ev sahibi yapan, İzmirlilerin makul fiyatlarla kirada oturması için çalışan, konut üretimi için kredi sağlayacak kurumları çeşitlendiren, olanakları arttıran, yurtiçi ve yurtdışı finans imkanlarını geliştiren bir belediye olacağız” dedi.

Buğra Gökce, "Bizim en önemlisi İzmir’e bir vefa borcumuz var, 30 yıllık tecrübemiz ile belediyecilik anlamında liyakatli kadrolarla çıtayı daha yukarı koyarak yepyeni bir sayfa açacağız. Bu çağda durursan başarısız olursun durmayacağız hep ilerleyeceğiz ve çalışacağız. Uyumayacağız İzmir belediyecilik anlamında tarihe bu dönem bir damga vuracak. Ben size kepçeyle, baretle ter okutarak sorunları yerinde görmeyi ve o sorunları çözmeyi, ben size emek vadediyorum alnımın terini vadediyorum, ben size çok çalışmayı vadediyorum. İnanın biz bunu beraber başaracağız arkadaşlar. Canla ve başla çalışacağız kadınlarımıza ve gençlerimize daha çok alan sağlayacağız. Değişimin ruhu biziz,  sizsiniz, İzmirliler ve o değişimi Türkiye’ye yansıtacak olan bir neferi olarak ben sizin hizmetkarınız olacağım. Biz bu yolu hep berber yürüyerek başaracağız. Kimseyi küstürmeyeceğiz, tüm partililerimiz ile barışık ve tüm halkımız ile kucaklaşan bir belediye olacağız. Bizim amacımız kalp kırmak değil kalp almak bu yıl kapatamadığımız hesabımızı 2028’de kapatacağız. 2024’ten başlayarak 2028 yolunda yürüyeceğiz. Bu büyük yolculuğa destek olan tüm yol arkadaşlarımıza ve örgütlerimize teşekkür ederim. Güneş Ufuktan şimdi doğar yürüyelim arkadaşlar." dedi.

Buğra Gökce, konuşmasının ardından İzmirliler ve kendisine destek veren partililerle birlikte İzmir Marşı söyledi.