Tunç Soyer'e bu kötülüğü kim yaptı?

BEN HABER/

İZSİAD, BASİFED, EGİAD ve İZİKAD başkanları ve yöneticileri, dün CHP Genel Merkezi’nde Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından İzmirli gazeteci Ümit Kartal'ın görüşmede bulunan EGEV ve İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt'a dayandırdığı haberinde “Kemal Kılıçdaroğlu: O zaman açıklayayım adayımız Tunç Soyer’dir.” cümlesi İzmir siyasetini ve kamuoyunu karıştırdı.

Gazeteci Eyüphan Gündoğdu, dün gece geç saatlerde yazdığı yazısıyla, “toplantıda böyle bir cümlenin kullanılmadığını, iş insanı Hasan Küçükurt'un oyuna getirildiğini” iddia etti. Sabah saatlerinde gazetecilerle konuşan toplantıda yer alan diğer başkanlar, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Tunç Soyer elbette adayımızdır' cümlesinin çıkmadığını, iş insanı Hasan Küçükkurt'un 'Peki İzmir adayınız kim?' sorusuna Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de birçok başarılı belediye başkanlarımız var. Tunç Başkan da başarılıdır, İzmir için güzel işler yapmıştır” diyerek Küçükkurt'un sorusunu bu şekilde geçiştirdiği ifade etti.

Açıkçası, belki iyi niyetle yapılmak istenen bir haber hem Tunç başkana hem  CHP'ye çok büyük zarar verdiği gibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu da zora durumda bırakmış oldu.

Kılıçdaroğlu'na yakından tanıyanlar, Kemal Bey'in aklında Tunç Soyer varsa bile bu yaşananlardan sonra adaylığının zora girdiğini belirttiler.

Ok yaydan bir kere çıkınca maalesef geri dönüşü mümkün olmuyor. Aynen bu yapılan haberle de ok yaydan çıkmış oldu. “Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Tunç Soyer elbette adayımızdır" şeklinde yapılan haberin hemen ardından “İzmir Çevirme Radar” sosyal medya hesabı 'Bu konuda ne düşünüyorsunuz? sorusunu sordu ve sormasıyla birlikte de anında binlerce olumsuz eleştiriler yağmaya başladı.

Sitede yer alan yorumlarda Tunç Soyer ve CHP'yi eleştirenler, böylesi bir adaylık durumunda CHP'ye kesinlikle ve kesinlikle oy vermeyeceklerini yazdılar.

İşte o yorumlardan bazıları;