Homeros Festivali'ne sayılı günler kaldı

ÇİĞDEM ÖZEN / BEN HABER

2. Bayraklı Uluslararası Homeros Edebiyat/Sanat Festivali direktörü Tuğrul Keskin, festivale ilişkin detayları açıkladı. Keskin, “Burada büyük bir öngörü var. Hayatlarımız çok hızlı bir şekilde geri çekiliyor. Ülke derinliğini yitiriyor. Ülkenin derinliğini geri getirmek için de belediyelere iş düşüyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal bunu farketti ve böyle bir festivale imza attı” dedi.

KESKİN, “FESTİVALİ İZLEYİN, İZLETTİRİN”
Homeros buralıdır, birçok ilçe sahip çıkıyor ama özünün Bayraklı olduğunu söyleyen Keskin, “Bu yılki mottomuz Homeros kentinde. Bu sene çok derin ve yoğun programımız var. Zülfü Livaneli onur konuğumuz, Ataol Behramoğlu dünya şiir hareketinin kurucularından ve onun sözcüsü, Türk şiirinin dünyaya açılan en önemli kapısı. İlker Karagöz’e çalar saatin her günü edebiyat kitaplarına kürsüsünde yer verdiği için edebiyat ve şiir için kıymetli. Ünal Ersözlü, kıymetli kardeşimiz. İzmir kent kitaplığı ile Homer ve İzmir kültürüne derinlikli katkıda bulunmuştur. İzlenmenizi, izletmenizi ve izletmek için elinizden gelen her şeyi yapmanızı rica ediyorum.” Dedi.

SANDAL, “İZMİR’İN KALBİ BAYRAKLI’DA ATACAK”
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı’yı marka kent yapmak için yola çıktığını ve bu yolda geri adım atmaksızın ilerlediğini söyledi. Sandal, “Bu festival bir etkinlik değil, bir hayalimiz var; Bayraklı’yı marka kent yapmak istiyoruz. Homeros sadece Bayraklı için değil uluslar arası kamuoyunda İzmir için önemli bir festival. Kentlerin geçmişten geleceğe bir serüveni vardır. Biz ortak paydalarda birleşerek maddi ve manevi paydalar oluşturuyoruz. Buradaki amacımız da kent kimliğimizi oluştururken, evrensel boyutlarla birleştirmek istiyoruz. İzmir’e Bayraklı’ya sahip çıkın. İzmir’in kalbi Bayraklı’da atacak. “ dedi.