CHP İzmir kongresinde kavga çıktı!

CHP İzmir İl Kongresi Fuar İzmir C Holünde gerçekleşiyor. CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in İzmir İl Kongresi'ndeki konuşması sırasında gençlerin tepki sloganları kongreyi gerdi. Divan Kurulu’nun seçimlerin blok liste mi yoksa çarşaf liste ile mi yapılacağı yönündeki konuşmaları salondaki ateşi tırmandırdı. 

Kongreye en çok çarşaf liste-blok liste tartışması damga vurdu. Sık sık "Blok değil, çarşaf liste" sloganları atıldı. Kongrede liste tartışması büyüdü. Divana müdahaleler oldu. Kavgalar çıkması üzerine kongreye ara verildi. Taraflar Aslanoğlu ve Özgür Özel’e yönelmesi sonrası ipler koparken, Soyer ve Aslanoğlu güvenlik aracılığı ile salondan güçlükle çıkartıldı. Yaşanan arbedede milletvekilleri ve konuk parti temsilcileri kavga arasında kalırken güvenlik güçleri belediye başkanları korumak için salona girdi.

CHP İzmir İl Kongresinde 155 imzayla divana blok liste yapılması için önerge verildi. Bir grup slogan atarak, kürsüye yürüdü. Daha sonra üyeler ve delegeler arasında yumruklaşmalar görüldü protokolün üzerine yürüyenler oldu. Alanda bulunan sehpalar kırıldı. Kongreye ara verilmek zorunda kalındı.