İzmir Enternasyonal Fuarı 92. Kez kapılarını açıyor

ÇİĞDEM ÖZEN / 

“Gençlik” temasıyla kapılarını açacak olan 92. İzmir Enternasyonal Fuarı basın toplantısına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Migros Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak, Avrupa Gençlik Koordinasyon Üyesi Fulya Yoldaş, İzmir Gençlik Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Sedef Ünver, İzmir Gençlik Belediyesi Başkanı Kaan Levent Bozdağ ve İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı’nın katılımı ile gerçekleşti.

KARAOSMANOĞLU: FUAR HER YAŞA HİTAP EDECEK
İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “Fuarın bu yıl ki teması olan gençlik vizyonumuzun da kararlığı olacak. Onur konuğu ilimiz Şanlıurfa. Ticari faaliyetlerin yanı sıra birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Fuarda her yaş grubuna hitap eden birbirinden renkli görüntüler olacak. Konserlerin yanı sıra tiyatrolar, gençlik temalı film gösterileri de fuarda yerini alacak. Cumhuriyetimizin 100.yılını da fuarda çok farklı ve yakışan bir şekilde kutlayacağız” dedi.

FIRILDAK: “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ”
Migros Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nı düzenliyoruz. Migros olarak etkinlik sponsoru olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Gençlik vizyonları geleceğimizi yarınlara taşınması açısından büyük bir önem arz ediyor. Her yaştan bireye her cinsiyetten bireye aile kulüpleri, mesleki donanım kazanmanın kapılarını aralıyoruz. Fuarda migros sokaklarımız, çim konserlerimizle Cumhuriyetimizin 100.yılını kutluyor olacağız. İzmir fuarının tüm katılımcı ve ziyaretçilere olumlu şekilde yansımasını diliyorum” şeklinde belirtti.

SANCAK: “FOLKART SADECE FOLKART’TAN İBARET DEĞİL”
92. İEF’nin ana sponsoru Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Bu seneki temanın gençlik olmasından dolayı iki oğlumu davet ettim. Bizim grubumuz gençlerden oluşuyor. Sadece Folkart tanınıyor ancak biz büyük bir grubuz. 2016 yılından bu yana fuarın büyük gururla ve onurla ana sponsorluğunu üstleniyoruz. Saya grup olarak, bizim folkart’ın da bünyesinde bulunduğu 7-8 bin kişinin çalıştığı grup. Hümanist ilaç fabrikamız 50 bin bilim adamı fabrikada çalışmakta. Dünya devlerine ilaç üretimi yapıyoruz. Piyasa değeri 2 milyon dolar değerinde olan bir fabrikadan bahsediyoruz. Kemalpaşa’da Volt fabrikamız, Volt teknoloji fabrikamız var. Krom ve demir işleyen enerji şirketimiz bulunmakta. Oyun şirketimiz, arge şirketimiz var. Folkart sadece Folkart’tan ibaret değil. Fuarın çok güzel, başarılı ve neşeli geçmesini diliyorum” dedi.

KEREM SANCAK: FUARA SPONSOR OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Kerem Sancak, “20 senedir İzmir’deyiz ve bu şehre aşığım. İzmir Enternasyonal Fuarı da yıllardır İzmir’in simgesi ve sponsor olduğumuz için de gurur duyuyorum. Temanın gençlik olması ayrı bir sevinç kaynağı, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.

FIRAT SANCAK: GENÇLİK TEMASI İÇİN HERKESE TEŞEKKÜRLER
Fırat Sancak, “Gençlik temalı oluşum içinde olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

SOYER: BÜTÜN GENÇLERİ İZMİR’E DAVET EDİYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Heyecanlıyız. 92.kez kapılarını açacak. Yapay zekayla Mustafa Kemal Atatürk ile fotoğraf çektirebilecekler. Konserler, etkinlikler, gençlik temalı film gösterileri, İzmir spor kulüpleri fuarda yer alacaklar. Fuarda çok keyifli bir buluşma bekliyor. İlk kez karnaval tadında bir kortej planladık. Buradan bir çağrı Türkiye’nin karamsar ikliminde, enflasyon, hayal kırıklıklarının, insanların geleceğe dair umutlarını kaybettiği günlerde en güzel buluşma olacak. Birbirimizle vakit geçirmeye, moral bulmaya, buluşmaya ihtiyacımız var. Gençlere sesleniyorum, 1-10 Eylül tarihlerinde İzmir’e gelin, akranlarınızla buluşun ve keyifli vakit geçirin. Türkiye’nin her yerindeki vatandaşlarımıza ve gençlerimize umut verelim istiyoruz.” dedi.