Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun; "CHP, değişime 'Özür'le yola çıktı"

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun, İmamoğlu ve Özel'in açıklamalarını değerlendirirken, seçmen nezdindeki duygusallık, diğer tarafta parti nezdinde duygusallık mevcut olduğunu söyledi. Tosun, "Hesap vermenin ilk adımı olarak yorumlanmalı. Kılıçdaroğlu, açık olarak söylemese de bazı toplantılarda özür imalarında bulundu. Sayın İmmaoğlu'nun oksijendeki yazısını, Özgür Özel'in konuşması aynı bağlamda değerlendirdiğimizde 'CHP değişime özürle' yola çıktı diyebiliriz." şeklinde ifade etti.

Tosun, "Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun yazılı röportajlarını okudum. Her ikisi de birbirini tamamlayan ifadeler. Özel, daha politik çerçevede değişim mesajı verirken, İmamoğlu teknik açıdan mesajları veriyor. Çok net olarak birbirini tamamlayan ifadeler var. Lider değişikliği konusu farklı şekillerde dillendirilmeye başlandı. Biraz utangaç ve ürkek şekilde değişim mesajları veriliyor. Özgür Özel'in ifadesinde partiyi daha fazla büyütemeyeceğine inandığı takdirde diyor, tam net söylemiyor kararı Kılıçdaroğlu'na bırakıyor. Nezaket sınırları içinde lider değişikliğinin şart olduğunu gizli şekilde dillendiriyorlar." dedi.

CHP'NİN OYLARI DÜŞTÜ

Seçmen nezdinde duygusal kopuş olduğunu da söyleyen Tosun, "Son yapılan anketlere baktığımızda CHP'nin oylarında 4-5 puanlık bir düşüş olduğu görülüyor. Çünkü seçmen kaybetmeye dair net bir açıklama bekliyor. Seçmen kendisinin muhataba alınmadığını düşünüyor. 'Ben niye bu partiyi desteklemek zorundayım' diye bir düşünceyle geri çekilip, sandığa gitmeme kararı da alma durumu var." şeklinde ifade etti.