Tunç Soyer: Bir dönem daha başkanlık istiyorum

Halk Tv'de yayınlanan Senem Toluay Ilgaz'ın sunduğu gazeteci Fikret Bila, Barış Pehlivan'ın da yer aldığı 'Sansürsüz' programına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuk olarak katıldı.

"İZMİR'DE KOKU SORUNU YOK"

Başkan Soyer, İzmir'deki koku  ve sivrisinek sorunu olup olmadığına dair soruya, "İzmir'de koku sorunu yok, sivrisinek de yok. Bunlar trol atakları diyebilirim." dedi.

"BİR DÖNEM DAHA İSTİYORUM"

2024 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına talip olmak istediğini belirten Soyer, "İzmirliler bana 'İzmir gibi başkansınız' diyorlar. Başkanlık dönemi Türkiye'de yaşanan olumsuz olaylarla geçti. Bir dönem daha başkanlık yapmaya talibim" şeklinde ifade etti.

"İZMİR'DE VEKİL LİSTESİNDEN RAHATSIZ..."

14 Mayıs'ta yapılan milletvekilliği seçimlerinde İzmir'deki milletvekili listesinden rahatsızlık duyup duymadığı sorusuna dolaylı yoldan rahatsız olduğunu dile getirdi. Soyer, "Çok kişisel bir tavır olur. Genel bir rahatsızlık olduğunu biliyorum. Ancak kişisel olarak cevap veremem. Ancak bu partinin aşağılarından geelen, parti emekçisi diyebileceğimiz arkadaşlarımızın daha geniş yer bulmasını isterdim." dedi.

"İZMİR'DE EN ZOR SEÇİME GİDİYORUZ"

Soyer, "İzmirliler ne olursa olsun CHP'ye oy verir diye bir görüş vardır. Öyle değil, İzmir be kekliktir, ne çantadır. İzmir için en zor seçime gidiyoruz. 30 ilçede düş kırıklığını giderecek bir seçime gidiyoruz. Değişim talebi çıkışını doğru buluyorum. Bizim parti içi çekişmeye asla yer açmamamız lazım. Buna hakkımız yok. 25 milyon insana büyük haksızlık yapmış oluruz. İzmir'de AK Parti ile aramızda 1 milyon oy farkı var. İzmirli üzerine düşeni yaptığı için belki Ankara ve İstanbullu'dan daha çok sinirli. Bu yaşam kalitesini hiçbirimiz hak etmiyoruz. "