EGOD, Konak Belediyesi desteği ile sorunları çözecek
Torun: "Mutlu Başkanımıza teşekkür ediyoruz"
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'ya 1. Sanayi Sitesi'ndeki sorunları ve çözüm önerilerinin yer aldığı dosyayı iletmek için ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, ziyarette başkanın kendileri ile yakından ilgilendiğini söyledi. Bu ziyaretin hemen ertesinde Konak Belediyesi'nin ekiplerini sitemizde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Torun, "1. Sanayi Sitesi İzmir'in tam göbeğinde yer alıyor ancak bugüne kadar ne yazık devlet kurumlarından yeterli ilgili göremedik. Sitemizde yıllardır çözülemeyen trafik, otopark, çevre düzenlemesi, hurda araçlar gibi sorunlar bulunuyor. Başkanımıza bu sorunlarımızı çözüm önerileri ile birlikte ilettik. Kendisi de belediye imkanları dahilinde bize çözüm için söz verdi. Derneğimiz ve Konak Belediyesi işbirliği ile birçok sorunumuzun kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz. Başkanımıza da ilgisi için çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Mutlu: "Elimizden gelenin fazlasını yapacağız"
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu da otomotiv sektörü temsilcilerinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, Belediye olarak sorunlara çözüm üretmenin görevleri olduğunu söyledi. Belediyelerin başta bütçe olmak üzere birçok sıkıntısı olduğunu ama bunların mazeret olmadığını dile getiren Mutlu, "Otomotiv sektörü temsilcilerinin ziyareti bizleri mutlu etti. Otomotiv sektörü ülkemize katkı sağlayan önemli bir sektör.1. Sanayi Sitesi'nde yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Bu konuda ayrıntılı olarak hazırladıkları dosyayı bize sundular. Ziyaret sonrası ekip arkadaşlarımla konuşup en kısa sürede çalışma yapılmasını sağlayacağız. En kısa sürede belediyemizin yetkisi dahilinde olan bütün sorunların çözümü için çalışacağız. Bu kent hepimizin.Bu kenti daha yaşanılır hale getirmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Neler istiyorlar?
Sanayi sitesi içerisinde bulunan Atatürk büstü ve önündeki tören alanı, Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin anısına uygun bir şekilde yeniden düzenlenmeli. Yıllardır tamamlanamayan metro garajı inşaatından vazgeçilmeli, yerine battı-çıktı yapılarak trafik rahatlatılmalı. Sanayi Sitesi'ndeki giriş çıkış yolları düzeltilmeli, kesintisiz trafik akışı sağlanmalı. Tramvay hattının Halkapınar durakları, araç trafiğini aksatmayacak şekilde yeniden düzenlenmeli, Halkapınar bölgesinde yayaların güvenliğini artırmak ve kesintisiz araç trafiğini sağlamak amacıyla galericiler, stadyum, gıda çarşısı ve 1. Sanayi Sitesi yönlerine iniş-çıkış merdivenlerine sahip çember şeklinde bir yaya üst geçidi inşa edilmeli. Sanayi sitesindeki yeşil alanların yeniden bir peyzaj çalışması yapılarak daraltılması ve iki taraflı otopark alanı olarak düzenlenmeli. Sanayi sitesi içinde ve çevresinde bulunan terk edilmiş veya hurda araçların toplanması ve tüm sanayi siteleri için UKOME kararı doğrultusunda, 15 günden fazla aynı yerde hareketsiz duran araçların ihtara gerek kalmadan çekilmesi sağlanmalı. Sanayi sitesinin ortasında bulunan yeşil alanın bakımı düzenli olarak yapılmalı, temizlik ve bakım hizmetleri için sürekli bir bahçıvan ve temizlik personeli istihdam edilmeli. Sanayi sitesi içerisindeki rögar ve su giderlerinin detaylı bir şekilde temizlenmesi sağlanmalı. Sanayi sitesindeki mevcut çöp konteynerlerinin daha büyük kapasiteli olanlarla değiştirilmesi ve konteyner sayısı artırılmalı. Hurda yedek parçalar, aküler, atık yağ ve asitlerin toplanıp satışı için sürekli çalışan bir toplama alanı oluşturulmalıdır. Sanayi sitesine atık yağ toplama üniteleri kurulmalı. Sanayi sitesinde İzmir Kart ile giriş yapılabilecek otomatik umumi tuvaletler inşa edilmeli. Ruhsatı eksik olan işyerlerinin tespiti ve ruhsatlandırılması için bir çalışma başlatılmalı. Sanayi sitesine 360 derece görüş açısına sahip 4 adet MOBESE kamerası kurulmalı. Sanayi sitesi içerisindeki yolların güvenliği için hız bariyerleri yerleştirilmeli. Yanmayan sokak lambalarının düzenli bakımı yapılmalı ve sokak lambası sayısı artırılmalı. Sanayi sitesindeki yaklaşık 18 bin çalışan göz önüne alındığında, bir sağlık ocağı ve iş sağlığı güvenliği (İSG) birimi kurulmalı.