Ağızdaki sarımsak kokusu uçup gidiyor! Karanfilden bin kat daha etkili, çiğneyerek tüketin

Birçok yemeğin, salatanın, sosun içerisine eklenen sarımsak, tüketildikten sonra ağzınızda hoş olmayan kokulara yol açar. Hangi alternatif olursa olsun, asla geçmiyor diyenler için sarımsak kokusunu önleyecek güçlü besinleri bulduk. İşte karanfilden daha etkili ve kokuyu önleyen doğal yöntemler.

Maydanoz

Sarımsak yedikten sonra bir tutam taze maydanoz çiğneyin. Maydanozun içindeki klorofil, koku moleküllerini ortadan kaldıracaktır. Taze maydanoz bulamazsanız, kuru maydanoz da kullanılabilir ancak etkisi taze kadar güçlü olmayabilir. Dilediğiniz bir zamanlamada tüketebilirsiniz. Nefesi normalleştirecektir.

Taze nane

Naneli şekerler sarımsak kokusunu geçici olarak önlese de koku, tekrar ortaya çıkar. Fakat taze nanenin tüketilmesi hem kokuyu giderme hem de sindirim konusunda daha etkili sonuçlar verir. Sağlığımız için faydalı olduğu bilinen sarımsak, bazı zamanlarda mideyi etkileyebilir. Ağız kokusu ve mide ağrısını önlemek için taze naneden faydalanın.

Taze nane, sindirim sistemini düzenleyerek mide ekşimesi, hazımsızlık, aşırı gaz ve mide ağrısı gibi sorunları önleyebilir. Sarımsak tükettikten sonra midenizin karıştığını hissediyor ve ağız kokusundan kurtulmak istiyorsanız taze nane yaprakları tüketin. Evinizde mutlaka bulundurmalısınız.

Süt

Yemek yedikten sonra bir bardak süt içmek, sarımsak kokusunu büyük ölçüde azaltacaktır. Bunun için tam yağlı süt, en faydalı sonuçları verir. Ancak hassas bir mideye sahipseniz süt tüketimi mide gazıyla ilgili sorunların belirgin olmasına yol açabilir. Farklı alternatifler denemenizi önerebiliriz.

Limon

Bir dilim limonu direkt olarak ağızda emebilir veya limon suyunu ağızda çalkalayıp tükürebilirsiniz. Limonun içerisindeki maddeler sarımsak kokusunun baskınlığını büyük oranda azaltacaktır. Limonun asidik yapısı kokuyu ortaya çıkaran bileşikleri parçalamaya yetecektir.

Havuç veya salatalık

Birkaç dilim çiğ havuç veya salatalık yiyin. Çiğ sebzeler ağızda temizleyici bir etki yaratarak kokuya neden olan bakterileri azaltır. Bu sebzeleri yemekten hemen sonra tüketmek en etkilisi olacaktır. Tüketeceğiniz sebzeleri yoğurtla birleştirebilirsiniz. Yoğurt, ağızdaki kötü bakterileri azaltarak kokuya neden olan bileşenlerle savaşır.

Yeşil çay

Yemekten sonra mide hazmını kolaylaştırması için lezzetli bir yeşil çay demleyin. Yeşil çayın içerisindeki faydalı bileşenleri ağız kokusunu ortadan kaldırır, hazmı kolaylaştırır. Aynı zamanda antioksidanlar, bakterilerle savaşarak ağız sağlığını destekler.

Elma sirkesi gargara

Bir bardak suya bir kaşık elma sirkesi ekleyin ve bu karışımla gargara yapın. Asidik yapısı sayesinde elma sirkesi bakterileri öldürerek ağız kokusunu ortadan kaldırır. Sade bir şekilde tüketmek ağız içinde tahrişe neden olabilir. Dikkatli olmakta fayda var. Bu önerilerden bazılarını birlikte kullanarak ağız kokusunu daha etkili bir şekilde bastırabilirsiniz.