Doğanın antibiyotik etkili: İltihabı söküp, kanı temizliyor

VÜCUTTAKİ İLTİHABI AZALTAN DOĞAL YÖNTEMLER

Güçlü iltihap önleyici özelliklere sahip birkaç doğal besin var. Bu besinleri diyetimize eklemek, iltihapla başa çıkmamıza ve genel sağlığımızı iyileştirmemize yardımcı olabilir.

Zerdeçal: Etkin maddesi kurkumin nedeniyle kutlanan zerdeçal, güçlü bir iltihap önleyici maddedir. İltihabı moleküler düzeyde azaltarak çalışır ve genellikle artrit veya eklem ağrısı çekenlere önerilir.

Zencefil: İyi bilinen bir bitki olan zencefil, güçlü anti-inflamatuar ve antioksidan faydalar sunan gingerol adı verilen bileşiklere sahiptir. Yaygın olarak iltihapla mücadele etmek ve genel sağlığı desteklemek için kullanılır.

Tarçın: Sadece lezzetli bir baharattan daha fazlası olan tarçının vücuttaki iltihabı azalttığı bulunmuştur. Özellikle kan şekeri seviyelerini dengelemek için faydalıdır ve kalp hastalığı riskini düşürmeye yardımcı olabilir.

Yeşil çay: Kateşinler gibi antioksidanlar açısından zengin olan yeşil çay, anti-inflamatuar faydalarıyla ünlüdür. Düzenli tüketiminin iltihabı azaltma ve kalp hastalığı ve kanser gibi kronik hastalık riskini düşürme ile bağlantılı olduğu görülmüştür. Yeşil çay vücuttaki ve kandaki iltihabı temizlemeye yardımcı olan en güçlü bitki çaylarından biri.

Karabiber: Karabiberde bulunan piperin bileşiğinin güçlü anti-inflamatuar etkileri vardır. Zerdeçal ile birleştirildiğinde, kurkuminin emilimini büyük ölçüde artırarak sağlık yararlarını güçlendirir.