İltihabı mıknatıs gibi çekme gücü var! 1 bardağı vücudu baştan aşağıya onarıyor

İltihaplanma normal ve temel bir bedensel süreçtir. Bağışıklık sisteminin hastalığa, yaralanmaya ve mikroplara verdiği tepkidir. Tipik iltihaplanma ağrıya, şişmeye veya renk bozulmasına neden olabilir.

Neyse ki, diyetlerimizi iltihaplanmayla savaşmamıza yardımcı olacak şekilde yapılandırabiliriz. İster bir iltihaplanmayla karşı karşıya olun isterseniz de sağlıklı beslenmeye dikkat eden biri olun, uzmanlar iltihap önleyici bir içecek seçerken dikkat edilmesi gereken belirli besin özellikleri olduğunu söylüyor.

1- Su
Uzmanlara göre su gerçek bir iltihap önleyicidir. Susuz kalmamak toksinlerin atılmasına ve eklemlerin yağlanmasına yardımcı olur, bu da iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Önerilen günlük su alımınıza ek olarak biraz çeşitlilik katmak istiyorsanız, beslenme uzmanları iltihap önleyici faydalar da sunan bir dizi içecek öneriyor.

2- Yeşil çay
Yeşil çay, iltihabı azaltmak için tüketilen en popüler içeceklerden biridir. Araştırmalar, yeşil çayın iltihabı azaltabileceğini öne sürüyor; bir çalışma, düzenli olarak yeşil çay özü tüketen kişilerin, iltihabın göstergeleri olan C-reaktif protein seviyelerinin daha düşük olduğu sonucuna işaret ediyor.

3- Nar suyu
Antioksidanlar oksidatif stresle savaşmaya yardımcı olarak vücuttaki iltihabı azaltır. Antioksidan açısından zengin içeceklerden biri de bitki bileşiği punicalagin içeren nar suyudur.

Araştırmalar, nar meyvesinde yapraklarında ve kabuklarında bulunan punicalaginin anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğunu gösteriyor. Nar sevmiyorsanız, antioksidan içeren diğer içecekler arasında üzüm suyu da bulunuyor.

4- Zencefil çayı
Yeşil çay hayranı değilseniz ancak yine de iltihap giderici özelliklere sahip bir içecek arıyorsanız zencefil çayı sizin için doğru seçim olabilir.

Taze zencefilde bulunan gingerol, çalışmaların iltihabı hafifletebileceğini öne sürdüğü bir diğer bitki bileşiğidir. Zencefil çayı hem evde yapması kolaydır hem de daha soğuk aylar için ısıtıcı bir içecektir.