Limonlu mu, sirkeli mi? Osman Müftüoğlu son noktayı koydu!

Limonlu ve sirkeli suyun sağlığa olan faydaları sayılmayacak kadar fazla. Pek çok kişinin sabah uyandığında ilk işi, bu içerikleri tüketmek oluyor. Her iki yöntemin metabolizmayı hızlandırdığı, kilo vermeye yardımcı olduğu ve sağlığı olumlu etkilediği bilinse de hangi içeceğin ön plana çıktığı merak konusu.

Sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olan limonlu su, içerisindeki sitrik asit sayesinde yiyeceklerin kolayca parçalanmasına önemli bir rol üstlenir. Sirkeli su ise sindirim sırasında besinlerin daha verimli bir şekilde parçalanmasını sağlayan enzimleri destekler. Mide asidi düşük olan kişilerin faydalı etkiler kazanmasına yardımcı olur. 

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, 'Sirkeli su mu, limonlu su mu?' sorusuna "Hiç fark etmez" yanıtını verdi. Müftüoğlu'na göre tüketimde önemli olan şey suyun kendisi. Yani, limonlu veya sirkeli sudan önce suyun kendisi geliyor. Suyun önemine değinen Müftüoğlu, elma sirkesi için ayrı bir hatırlatmada bulundu.

Günlük rutinine dair bilgiler paylaşan Osman Müftüoğlu, kendi prensibinin güne ılık limonlu suyla başlamak olduğunu, devamında da aynı şekilde devam ettiğini belirtti. Aç karnına içilen elma sirkesinin mideyi rahatsız etme ihtimalini hatırlattı.

Sabahları veya gün içerisinde tüketilen suyun zenginleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Müftüoğlu, sağlıklı besinlerin eklenmesi gerektiğini belirtti. Suyun içine domates rendesi veya salatalık dilimleri gibi besinler eklenerek sağlık faydaları artırılabilir. Bu sayede zengin antioksidan içeriğinden daha fazla yararlanabilirsiniz.