Zehra'yı öldüren eşi için ağırlaştırılmış müebbet istendi

Olay, 25 Aralık 2023'te saat 05.00 sıralarında Vatan Mahallesi 9057 Sokak'taki müstakil bir evde meydana geldi. Bir arkadaşıyla içki içip, evine giden Kayhan Barbak ile eşi Zehra Barbak 'kıskançlık' nedeniyle tartıştı. Tartışmanın büyümesi ile Kayhan Barbak, mutfaktan bıçak aldı. Barbak'ın 3 bıçak darbesiyle yaraladığı Zehra Barbak, yardım istemek için dışarı çıkıp, eşi tarafından bıçaklandığını söyledi. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Gelen sağlık ekibi Barbak'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri, Kayhan Barbak'ı suç aleti bıçak ile yakaladı. Barbak'ın ilk ifadesinde; cinayeti, 'kıskançlık' yüzünden işlediğini söylediği kaydedildi. Zehra Barbak'ın cenazesi, ertesi gün Ulu Cami'de kılınan namazı sonrası toprağa verildi.

OLAYI HATIRLAMIYORMUŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Kayhan Barbak, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Savcılık savunmasında Barbak, tartıştıklarını, çok alkollü olduğundan bıçak aldığını ancak eşini bıçakladığını hatırlamadığını söyledi. Barbak ayrıca ifadesinde, balkondan eşinin arkasından baktığını, dayısının evinin yakın oluşu nedeniyle oraya gittiğini düşündüğünü, tartışmalarına uyanan çocuğunu ise uyutmaya çalıştığını hatırladığını belirtti.

Soruşturma tamamlandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kayhan Barbak için 'Eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianame, ağır ceza mahkemesince kabul edildi.