Yerlikaya'dan Özel'e yanıt: Suni gündemler çıkarmak saygısızlık

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kütahya'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni protokol konuşmalarında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yer verilmemesine ilişkin olarak, "Cumhuriyet Bayramımız ve 30 Ağustos Zafer Bayramımızın resmi kutlama programının nasıl icra edileceği mevzuatta net bir şekilde belirtilmiştir." dedi. Yerlikaya, "Suni gündemler çıkarmak; hem 30 Ağustos’a hem de aziz milletimize saygısızlıktır." düşüncesini dile getirdi.

Yerlikaya, "30 Ağustos Zaferi’mizin 102. yılını milletçe büyük bir coşkuyla, heyecanla kutluyoruz. Bugün Zafertepe Çalköy’de, ülkemizin dört bir yanından gelen vatandaşlarımız, herhangi bir siyasi parti ayırt etmeksizin, aynı inanç etrafında toplanmış durumda. 7’den 70’e herkes el ele gönül gönüle bu büyük zaferi kutluyor; bize bağımsız bir Türkiye bırakan kahraman ecdadımızı hayırlarla yad ediyor." ifadesini kullandı.

"SUNİ GÜNDEMLER ÇIKARMAK SAYGISIZLIK"

Yerlikaya şunları kaydetti:

-Birliğimizi ve beraberliğimizi en güzel şekilde yansıttığımız böyle bir ortamda, suni gündemler çıkarmak; hem 30 Ağustos’a hem de aziz milletimize saygısızlıktır.

"PROTOKOL KURALLARI BELİRLİ"

30 Ağustos; “özel” değil “resmi” bir kutlama törenidir. Yapılacak törenler, kutlamalar, A’dan Z’ye uyulması gereken tüm protokol kuralları ilgili YÖNETMELİK VE GENELGELERLE belirlenmiştir. Çerçevesi bellidir. Yıllardır da bu kurallara harfiyen uyulur.

Cumhuriyet Bayramımız ve 30 Ağustos Zafer Bayramımızın resmi kutlama programının nasıl icra edileceği mevzuatta net bir şekilde belirtilmiştir.