İstanbul'da metrobüs kazası: Ölü ve yaralılar var

İstanbul Küçükçekmece'de seyir halindeki metrobüsün başka bir metrobüse çarpması sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. Kazada ikisi ağır 38 kişinin yaralandığı öğrenildi. İstanbul Valisi Davut Gül ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kazayla ilgili soruşturmanın başladığını duyurdu. 

ÖLEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ekiplerden adlığı bilgilerle açıklamalarda bulunan Çebi, 22 yaşındaki Ferhat Uçar'ın öldüğünü açıkladı.

Kemal Çebi, "Maalesef hastaneye götürülen yaralılardan bir tanesinin kaldırıldığı hastanede vefat ettiğini öğrendik. Allah rahmet eylesin. Ailesine, ülkemize baş sağlığı diliyorum. Şu an ki bilgilere göre 9 yaralı 1 vefat haberimiz var. 10 yaralı olarak biliyorduk ama hastaneden aldığımız bilgiye göre 1 kişi hayatını kaybetti, 9 yaralımız var" ifadelerini kullandı. 

KARŞI YÖNDEN GELEN METROBÜSE YANDAN ÇARPTI
Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptı. Metrobüs daha sonra savrularak bariyerlere vurdu. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, metrobüsün altında kalan iki kişiyi çıkardı.