AK Partili Kırkpınar: Belediyelerin hizmet üretme gibi bir derdi yok

Türkiye Büyük Millet Meclisi yasama döneminin tamamlanması ile birlikte saha çalışmalarına hız veren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, ilçe ziyaretleri yaparak vatandaşlarla bir araya geliyor. İlçelerde yapılan kamu yatırımlarını da inceleyen ve yetkililerden bilgi alarak, vatandaşların talep, öneri ve beklentilerini dinleyen Kırkpınar, “Yoğun meclis programlarımızın yanı sıra, gerek merkezde gerekse ilçelerimizde milletimizle gönül köprülerimizi güçlendiriyoruz. İlçelerimizde yapımı devam eden projelerimizi yerinde görüyor, inceliyor, varsa eksiklerinin giderilmesi için gerekli görüşmeleri sağlıyoruz. Kurumlarımızı da ziyaret ederek, yapılan çalışmalar ve işleyişlerle ilgili yetkili arkadaşlarımızdan bilgi alıyoruz. Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine daha kolay bir şekilde ulaşması için varsa eksiklerin giderilmesi için sürekli sahadayız ve çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

“SOSYAL DEVLET ANLAYIŞIMIZDAN VAZGEÇMEDİK”
Sosyal devlet anlayışından hiçbir zaman vazgeçmediklerini ifade eden Kırkpınar, özellikle pandemi döneminde devlet olarak birçok Avrupa ülkesinin bile gıpta ettiği sosyal yardımlarda bulunduklarını sözlerine ekledi. Kırkpınar, “İçinden geçtiğimiz hassas dönem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yükünü hafifletmek için onların yanında oluyoruz. Biliyorsunuz 2022 yılında çok önemli bir program başlattık, Türkiye Aile Destek Programıyla ihtiyaç sahibi arkadaşlarımıza, kardeşlerimize nakdi destek ulaştırdık. Hanelerimizi elektrik tüketim desteğinden faydalandırma yanında, bu hanelerde bulunan evlatlarımız için de ilave destekler sağladık. Programımız kapsamında bugüne kadar 4,2 milyon tekil ailemizin elinden tuttuk. Dar gelirli ailelerimize toplamda 88,2 milyar liranın üzerinde destekte bulunduk. İzmir genelinde de bu desteklerimiz yapıldı halen yapılmaya devam ediyor” diye konuştu.

“BÜTÜN ENERJİLERİNİ BAHANE BULMAYA HARCIYORLAR”
Seçim meydanlarında verilen sözlerin şuana kadar yerine getirilmediğine dikkat çeken Kırkpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Seçimler bitince muhalefetin vaat yağmurunun da sonuna gelindi. Gençlere, kadınlara, esnafa, emekliye verilen sözlerin tamamı unutuldu. Düne kadar seçim kazanmak için hesapsızca atıp tutanlar bakıyorsunuz bugün ekmekten suya ellerinin altındaki her şeye zam yapıyorlar. 'Ucuzlatacağız, fiyatını indireceğiz, hatta bedava yapacağız' dedikleri hizmetlerin neredeyse tamamında astronomik fiyat artışlarına gittiler. İş üretmek, verdikleri sözlerin arkasında durmak, hizmet etmek yerine bütün enerjilerini artık bahane bulmaya harcıyorlar. Kendi partilerinden devraldıkları belediyelerde bile işçi kıyımı yapıyorlar. Bunların hizmet üretme gibi bir derdi yok. Ancak biz vatandaşlarımızın tercihine saygı duyuyoruz. İnşallah milletimizin de desteği ile hükümet olarak ülkemize ve İzmir’imize hizmet etmeye devam edeceğiz.”