Marul suyunun faydaları neler? Gargaraya yeni alternatif!

Batı İskoçya Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmaya göre ağız ve diş temizliği için yeni bir alternatif bulundu. Çalışmada iki hafta boyunca marul suyu tüketmenin diş eti iltihabını azalttığı görüldü.

Marul suyu kullanılarak yapılan çalışmalar sonucunda diş eti hastalığı olan hastaların sağlıklı bakteri düzeyini artırdığı görülmüş. Yani marul, tek başına fayda sağlarken suyunun da bambaşka bir etkisi ortaya çıktı.

Çalışmayı yürüten bilim insanları yapraklı yeşilliklerin ağızda diş eti hastalığına ve çürümeye neden olan bakterileri azalttığını söylüyor. Ağız içinde artan kanıtlar nitratın ağız sağlığının temel taşı olduğunu gösteriyor.

Yemek sırasında bir porsiyon sebzeyi normal bir şekilde tüketmek ağız hastalıklarını önleyebilir veya tedavi edebilir. Ağzı taze ve sağlıklı tutmak için daha fazla taze yeşilliğe yer verebilirsiniz.

Marul suyu, içeriğinde bulunan antioksidanlar ve C vitamini sayesinde ağız içindeki yaraların iyileşmesini hızlandırır. Aft gibi küçük yaralar veya diş eti iltihapları marul suyu ile daha hızlı iyileşebilir.

Marulun içindeki K vitamini, kanın pıhtılaşmasında önemli bir rol oynar. Diş eti kanamalarını önlemeye yardımcı olur. Sağlıklı diş etleri, güçlü ve sağlam dişler için çok önemlidir. Aynı zamanda içerdiği yüksek su miktarı ve lifler, ağızda tükürük üretimini artırarak ağız kokusunu azaltır.