Kakaonun faydaları nelerdir? Kakao hangi hastalıklara iyi geliyor?

Bilimsel adı Theobroma cacao olan kakao ağacı ebegümecigiller familyasından gelmektedir. Dört ile sekiz metre boylarında olan kakao bitkisi, Güney Amerika, Batı Afrika gibi tropikal iklimlerde yetişiyor.

Kakaonun Faydaları Nelerdir?

Kakaoda güçlü antioksidanlar, potasyum, magnezyum, çinko, kalsiyum, bitkisel proteinler ile birlikte A, B1, B2, D ve E vitaminleri bulunmaktadır. İçeriğinde demir bulunan kakao, demir eksikliğine bağlı anemi hastalığı olan kişiler için fayda sağlıyor. Yüksek oranda magnezyum ve çinko içeren kakao, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor. Güçlü bir potasyum deposu olan kakao ile enerji depolayabilirsiniz. Kakao halsizlik ve yorgunluğa karşı bire birdir. Uzun süre tokluk hissi sağlayan kakao ile iştah kontrolü sağlanabilir. İçerdiği kalsiyum ile kemik gelişimine katkı da bulunurken, kas kütlesini arttırmaya ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı oluyor. Damar tıkanıklığına iyi gelen kakao tam bir kalp dostudur. Özellikle idrar söktürücü etkisi olmakla beraber bağırsak ve böbreklere de iyi geliyor. Mutluluk hormonu salgılatan kakao adeta doğal bir antidepresan konumundadır. Kakao çok yüksek derecede antioksidan içeriyor.

Kakaonun Cilde Faydaları Nelerdir?
Kakaonun kullanım alanının oldukça geniş olduğundan bahsetmiştik. Kakao içten birçok yarar sağladığı gibi dıştan kullanıldığında da faydalı bir ürün haline geliyor. Kozmetik alanında da kendisine sıkça yer verilen kakao ile cilt bakım rutinini tamamlamak hem eğlenceli hem de oldukça yararlıdır.

Kakao ciltteki ölü derilerin atılmasına yardımcı olarak daha pürüzsüz ve bakımlı bir cilt ortaya çıkarır. Kan dolaşımını hızlandırarak cilde canlılık ve parlaklık katar. Yaşlanma karşıtı bakım yapan kakao ciltteki kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Kakao, gözenekleri temizler ve sıkılaştırır. Cilde nem kazandıran kakao, kuru ve hassas ciltler için şahane bir bakım kremi olabilir. Kakao güneşin zararlı ışınlarının cilt içerisine hapsolmasını engelleyerek, cildi güneş yanıklarının oluşumundan koruyor. Kakao ile doğal yağlar, deniz tuzu gibi ürünleri karıştırarak çok güzel peeling ve bakım maskeleri yapabilirsiniz. Ayrıca, kakao yağını tek başına bile kullanabilir, nemlendirici veya losyon olarak cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Bunun yanı sıra içeriğinde kakao bulunduran kozmetik ürünlerinin cilt bakımında etkisini arttırdığı biliniyor.