İzmir'deki elektrik kaçağı cinayeti: İZSU Genel Müdürü gözaltına alındı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından İzmir'de 12 Temmuz saat 18.00 sıralarında sağanak başladı. Bayraklı'da metrekareye 39,7 kilogram yağış düştü. Yağış nedeniyle kent merkezi Bayraklı ve Konak ilçelerinde bazı cadde ile sokaklar suyla dolarken, araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı. Sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isteyen ikinci el eşya satışı işiyle uğraşan, amatör müzisyen İnanç Öktemay (44) da akıma kapılıp, bir anda yere yığıldı. Deniz ve Öktemay, kaldırıldığı hastanede yaşamlarını yitirdi. İnanç Öktemay İzmir'de, Özge Ceren Deniz Osmaniye'de toprağa verildi.

14 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında, adliyeye sevk edilen 27 şüpheliden 14'ü tutuklandı. 13 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Öte yandan, dosya kapsamında 5 şüphelinin daha gözaltına alınması talimatı verildi. Yapılan çalışmada, 5 şüpheliden 3'ü yakalanırken, 1 şüphelinin kanser tedavisi gördüğü öğrenilirken, bir şüphelinin de yurt dışında olduğu belirtildi. Adliyeye sevk edilen 3 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

6 GÖZALTI KARARI

Öte yandan, soruşturma kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu tarafından yeni gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine İZSU Genel Müdürü Gürkan E., İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serkan S., Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Y., Metropol Bölge Müdürü Ali A., Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Y., Operasyon Direktörü Sefa P. gözaltına alındı.

GÖZALTI SAYISI 11'E YÜKSELDİ

İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 11'e yükseldi. Savcılık talimatı ile bugün İZSU'dan Adana Belediyesi Genel Sekteri eski Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu, Genel Müdür Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Gediz Elektrik'ten Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı, Yapım İşleri Sorumlusu Uzman Alper Doğan ve Gediz Elektirik personeli Halit Özpelit'in gözaltında olduğu öğrenildi.