Global IT kesintileri hakkında küresel açıklamalar

AVUSTRALYA

Avustralya merkezli Telekom şirketi Telstra “Bu öğleden sonra bize ulaşmaya çalışırken kesinti yaşıyorsanız bunun nedeni hem Microsoft'u hem de CrowdStrike'ı etkileyen küresel bir sorundur. Triple Zero çağrı merkezlerimize veya sabit ve mobil ağımıza yapılan çağrıların hiçbir etkisi yoktur. Etkilenenlerin çoğu gibi biz de her şeyi en kısa sürede tekrar çevrimiçi hale getirmek için her iki kuruluşla birlikte çalışıyoruz. Sizi bilgilendireceğiz. Papua Yeni Gine’ye yapılacak aramaları ücretsiz yapıyoruz” dedi.

Avustralya’daki Sydney Havalimanı olayla ilgili “Küresel bir teknik kesinti, bazı havayolu operasyonlarını ve terminal hizmetlerini etkiledi. Uçuşlar şu anda iniş ve kalkış yapıyor ancak akşam saatlerinde bazı gecikmeler yaşanabilir. Acil durum planlarımızı devreye aldık ve terminallerimize ilave personel görevlendirdik. Bugün seyahat ediyorsanız, havalimanına gelmek için bolca zaman ayırdığınızdan emin olun ve uçuşunuzun durumu hakkında havayolu şirketinize danışın” açıklamasını yaptı.

HOLLANDA

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki havalimanı Schipol’den yapılan açıklamada “Şu anda küresel bir sistem arızası var. Bu aksama Schiphol'a gidiş-dönüş uçuşları da etkiliyor. Etki şu anda haritalandırılıyor. Uçuşunuzla ilgili bir sorunuz mu var? Lütfen havayolunuzla iletişime geçin” denildi.

İNGİLTERE

İngiltere merkezli Sky News medya organı kesinti sebebiyle yayınına ara verirdi. Sky News Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı David Rhodes “SkyNews bu sabah canlı TV yayını yapamadı ve şu anda izleyicilere kesintiden dolayı özür dilediğimizi söylüyor. Haberlerimizin çoğu hâlâ çevrimiçi olarak mevcut ve tüm hizmetleri yeniden sağlamak için çok çalışıyoruz” dedi.

Tren yolu şirketi Thameslink ise “Şu anda ağımızın tamamında yaygın BT sorunları yaşıyoruz. BT ekiplerimiz sorunun temel nedenini belirlemek için aktif olarak araştırma yapıyor. Belirli konumlardaki sürücü şemalarına erişemiyoruz, bu da özellikle Thameslink ve Great Northern ağlarında olası kısa süreli iptallere yol açıyor” açıklamasını yaptı.

ALMANYA

Almanya’daki Berlin Brandenburg Havalimanı ise “Yolcular için bilgi: Teknik bir arıza nedeniyle check-in işlemlerinde gecikmeler yaşanacaktır” duyurusunu yaptı.

HİNDİSTAN

Hindistan merkezli Akasa Air “Hizmet sağlayıcımızla yaşanan altyapı sorunları nedeniyle rezervasyon, check-in ve rezervasyon yönetimi hizmetleri de dahil olmak üzere bazı çevrimiçi hizmetlerimiz geçici olarak kullanılamayacaktır. Şu anda havalimanlarında manuel check-in ve uçağa biniş süreçlerini takip ediyoruz ve bu nedenle acil seyahat planı olan yolcularımızdan havalimanına erken gelerek kontuarlarımızda check-in yapmalarını talep ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Spice Jet ise “Şu anda uçuş kesintileriyle ilgili güncellemeleri sağlama konusunda teknik bir sorunla karşı karşıyayız. Ekibimiz bu sorunu çözmek için aktif olarak çalışıyor” açıklamasını yaptı.