AK Partili Saygılı'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi, ‘’Bugün, milletimizin kahramanlık destanını yazdığı, demokrasimize ve milli irademize sahip çıktığı 15 Temmuz’un 8. yıl dönümünü idrak ediyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesi, Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en karanlık ve hain saldırılarından birine maruz kalmıştır. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve işbirlikçileri tarafından planlanan bu hain darbe girişimi, ülkemizin bağımsızlığını, demokrasisini ve milli iradesini hedef almıştır. Ancak, milletimizin azim ve kararlılığı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve çağrısıyla meydanlara inen vatandaşlarımızın cesareti sayesinde bertaraf edilmiştir. O gece, Türk milleti bir kez daha tarih yazmıştır. Tankların, uçakların ve silahların karşısında hiçbir korku belirtisi göstermeden duran vatandaşlarımız, demokrasiyi ve milli iradeyi koruma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu direniş, tarihte benzeri olmayan bir ruh hali ve demokrasi bilincini yansıtmaktadır. Milletimiz, bir kez daha birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, ülkemizi karanlık bir geleceğe sürüklemek isteyenlere karşı dik durmuştur.’’ 

İzmir, her zaman olduğu gibi bir kez daha milli birlik ruhuna sahip çıkmıştır

İzmir’in de o gece destansı bir duruş sergilediğini ifade eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, ‘’Hemşehrilerimiz, demokrasiye olan inançlarını ve vatan sevgilerini en güçlü şekilde ortaya koymuşlardır. İzmir, her zaman olduğu gibi bir kez daha Türkiye’nin demokrasisine, geleceğine ve milli birlik ruhuna sahip çıkmıştır. Bu aziz milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. 15 Temmuz’un şehitlerini rahmetle, gazilerini ise minnetle anıyor, fedakarlıklarını asla unutmayacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Bu hain darbe girişiminin ardından, ülkemiz pek çok alanda önemli reformlar gerçekleştirmiş ve demokrasimizi daha da güçlendirmiştir. Türkiye, bu süreçte, bir daha böyle bir hain girişimin yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri almıştır. Cumhuriyetimizin temelleri, milletimizin kararlılığı ve birlik ruhu ile daha da sağlamlaştırılmıştır. Bu ve buna benzer girişimler, ülkemizde bir daha olmamak üzere tarihin karanlıklarına gömülmüştür.’’ dedi.

Demokrasi Yürüyüşü ve Konak Meydanı’na davet

‘’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, milletimizin demokrasimize olan bağlılığını ve vatan sevgisini yeniden hatırlattığı, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiği önemli bir gündür.’’ sözleriyle mesajına devam eden Başkan Saygılı, ‘’Bugün, hep birlikte demokrasimize, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze sahip çıkma günüdür. Aziz milletimizin bu şanlı duruşu, gelecek nesillere ışık tutacak ve her zaman hatırlanacaktır. Bizler, demokrasiyi, adaleti ve milli iradeyi savunmaya devam edeceğiz. Türkiye, 15 Temmuz’da olduğu gibi, her zaman hür ve bağımsız kalacaktır. Bu vesileyle, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Tüm hemşehrilerimizi bugün, İl Gençlik Kolları Başkanlığımızın organize ettiği, saat 18.30'da Basmane Meydanı'ndan başlayıp Konak Meydanı'nda sonlanacak 'Demokrasi Yürüyüşü'ne ve akabinde  saat 19.30’da Konak Meydanı’nda düzenlenecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına davet ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.