3. Uluslararası Keremköy Festivali'nde ilk gün

BAŞKAN BAĞCI; “BU KÖY GERÇEKTEN DEMOKRASİNİN, BARIŞIN, ÖZGÜRLÜĞÜN İÇSELLEŞTİRİLDİĞİ BİR KÖY” 
Başkan Bağcı; Keremköy köyünün hikayesini, tarihini iyi bilen biri olarak söylüyorum, bu köy gerçekten demokrasinin, barışın, özgürlüğün içselleştirildiği bir köy. Bu köyde yaşayan herkes demokrattır, bu köyde yaşayan herkes aydındır. O yüzden umuda, barışa, Türkiye’nin aydınlık yarınlarına, demokrasiye olan inancımla umudumla selamlıyorum. Hoş geldiniz dostlar” diyerek konuşmasına başladı.

“EMEK VEREN BÜTÜN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Başkan Bağcı, “Gömeç’in halkı için, Gömeç’in hakkı için” çalışan, emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum diyerek, festival için emek veren herkese teşekkürlerini iletti. Ardından, “Kıymetli bir çalışma yaptığımızı düşünüyoruz. Bu çalışmanın meyvelerini alacağız. Buradan bir kez daha, burada bulunan herkesi, Keremköy kadar güzel, Gömeç kadar güzel, Ege Denizi kadar güzel, Akdeniz kadar güzel duygularla selamlıyorum.” diyerek sonlandırdı. 

ETKİNLİKLER ZEYNEP ERES ÖZDOĞAN’IN SUNUMUYLA BAŞLADI
Etkinlikler, Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Zeynep Eres Özdoğan’ın sunumuyla başladı. Ardından stant ziyaretleri ve keşkek ikramı yapıldı. Etkinliklere eş zamanlı olarak gerçekleşen atölyelerde bir yandan ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Ekmek yapım atölyesinden Balıkesir Kolonyası yapımı parfüm ve mum yapım atölyelerine kadar çeşitli atölyeler gece boyu devam etti.

ÇOCUKLAR SİRK GÖSTERİSİ VE ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİ KONSERİ İLE DANS ETTİLER
Festivalin ilk günü çocuklar sahnedeki sirk gösterisi ve Ayvalık’ın Zeytin Çekirdekleri konseri ile eğlendiler, eşlik ettiler, dans ettiler. Festivalin ilk gününün kapanışı ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Belediye Konservatuvarı’nın sahnesiyle gerçekleşti. Sahne performansları, festivale farklı ilçelerden de katılım sağlayan 7’den 70’e herkesin yoğun ilgisiyle karşılandı.