Buca'nın Çınar Anaokulu öğrenci sayısını arttırdı

Okul öncesi dönemde ailelere ekonomik yük olmadan güvenli ve kaliteli hizmet veren Betontaş Çınar Anaokulu'nda tadilat çalışmaları başladı. Anaokulunu baştan sona yenileyen Buca Belediyesi iştiraki BUCAMAR, okula miniklerin keyifle vakit geçirebilecekleri yeni bir bahçe alanının yanı sıra mevcut öğrenci sayısını arttıracak üç yeni sınıf daha ekledi. Çalışmaları yerinde inceleyen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, fiziksel değişikliklerin yanı sıra eğitim programını da yenilediklerini söyledi.

"BUCA'NIN MİNİKLERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Belediye olarak okul öncesi dönem çocukları için ücretsiz Yarı Zamanlı Eğitim Merkezleri ve uygun fiyatlı Çınar Anaokulları ile hizmet verdiklerini hatırlatan Başkan Görkem Duman, şunları söyledi: "Anaokullarımız ve Yarı Zamanlı Eğitim Merkezlerimizin temel amacı, çocuklarımızın gelişiminde önemli bir yeri olan okul öncesi eğitimini uygun koşullarda almalarını sağlamaktır. Bu anlamda, alanlarında uzman öğretmenlerimizin eşliğinde çocuklarımıza Türkçe dil öğretimi, fen, matematik eğitimi, İngilizce derslerinin yanı sıra bilişsel etkinliklerle harmanladığımız geniş ve renkli bir eğitim program sunuyoruz. Buca'nın minik yürekleri bizlerin en kıymetlileri. Onlar için en iyisi olsun diye çabalıyoruz."

6 SINIF, 110 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ
Betontaş Çınar Anaokulu, haftanın 5 günü tam zamanlı olarak 3- 6 yaş grubuna okul öncesi eğitim veriyor. Anaokulunun üç sınıfta eğitim gören mevcut öğrenci sayısı eklenen üç yeni sınıf ile birlikte 80 öğrenci daha arttırılarak 110 kişiye ulaşacak. Yeni eğitim sistemi dâhilinde kulüp sayıları da çeşitlendirilirken 3 yaş grubu için uyku sınıfları açılacak. Bucalı minikler, profesyonel eğitmenlerden İngilizce,  drama,  jimnastik ve spor, dans ve bilim gibi birçok alanda eğitim alabilecek.