Karşıyaka Belediyesi'nden bir yerel üretici pazarı daha

Karşıyaka Belediyesi, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda hem üreticiyi destekleyen hem de tüketiciyi koruyan projelerini sürdürüyor. Bir süredir devam eden ve yoğun ilgi nedeniyle ayda iki kez kurulmaya başlanan Bostanlı Yerel Üretici Buluşması'nın ardından, yeni bir pazar daha faaliyete geçirildi. Karşıyaka Belediyesi ve Gediz Ekoloji Topluluğu iş birliğinde Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı'nda açılan pazarda organik ürünler tüketicinin beğenisine sunuluyor.

Böylece Bostanlı Zühtü Işıl Meydanı'nda İzmir'in ilçelerinden gelen üreticilerle ayda iki kez, Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı'nda da yine İzmir'in ilçelerinden gelen küçük ölçekli üreticilerle ayda iki kez organizasyon gerçekleştirilmiş olacak.

ÜRETİCİ DE TÜKETİCİ DE MEMNUN
Yerel üreticiyi desteklemeyi önemsediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, "Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda gün geçtikçe tarımsal üretim düşüyor. Üretime devam eden çiftçiler de hak ettiği geliri elde edemiyor. Hal böyle olunca kalitede düşüş yaşanıyor, ürünler sağlıklı olmaktan uzaklaşıyor. Karşıyakamızda yurttaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşmasını, yerel üreticinin desteklenmesini önemsiyoruz. Düzenlediğimiz yerel üretici pazarıyla çok güzel sonuçlar aldık, üreticinin de tüketicinin de ilgisinden memnunuz. Yeni bir yerel üretici pazarını daha hayata geçiriyoruz. Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı'nda iki haftada bir kez çarşamba günleri düzenlenecek pazarda organik ürünleri yurttaşlarımıza aracısız şekilde ulaştırmış olacağız" diye konuştu.