C vitamininde portakalı sollayan yaz meyvesi!

İyileşmeye yardımcı olur

Şeftalinin küçük boyutuna ve narin kabuğuna aldanmayın. Sadece bir orta boy şeftali, her gün ihtiyacınız olan C vitamininin yaklaşık %11'ini içerir. Bu besin vücudunuzun yaraları iyileştirmesine yardımcı olur ve bağışıklık sisteminizin güçlü kalmasını sağlar. Aynı zamanda hücrelerinize zarar verebileceği için kanserle bağlantılı olan kimyasallar olan "serbest radikallerden" kurtulmanıza da yardımcı olur.

Bağışıklığı güçlendirir

Beta-karoten adı verilen bir antioksidan şeftalilere güzel altın-turuncu rengini verir. Onu yediğinizde vücudunuz onu sağlıklı görmenin anahtarı olan A vitaminine dönüştürür. Ayrıca bağışıklık sisteminiz gibi vücudunuzun diğer bölümlerinin olması gerektiği gibi çalışmasına da yardımcı olur.

Kabızlığı önlemeye yardımcı olur

Bir orta boy şeftali, vücudunuzun her gün ihtiyaç duyduğu lifin %6 ila %9'unu sağlayabilir. Yüksek lifli gıdalar sizi diyabet, kalp hastalığı ve kolorektal kanser gibi sağlık sorunlarından koruyabilir. Yeterli lif almak kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir.

Tok tutar

60 kalorinin altında bir değere sahip olan şeftalilerde doymuş yağ, kolesterol veya sodyum yoktur. Ve şeftalinin %85'inden fazlası sudur. Ayrıca lif oranı yüksek yiyecekler daha tok tutar. Bunları yediğinizde tekrar acıkmanız daha uzun sürer.

Yüksek E vitamini

Kabuklu yemişler ve tohumlar en iyi bilinen E vitamini kaynaklarıdır ancak şeftaliler de E vitamini açısından zengindir. Bu antioksidan vücudunuzun birçok hücresi için önemlidir.

Aynı zamanda bağışıklık sisteminizi sağlıklı tutar ve kanın içeride pıhtılaşmasını önlemek için kan damarlarının genişlemesine yardımcı olur.

Potasyum ihtiyacının çoğunu karşılar

Potasyum, tuz oranı yüksek bir diyetin etkilerini dengelemeye yardımcı olabilir. Böbrek taşı ve kemik kaybı olasılığının yanı sıra kan basıncınızı da düşürebilir.

Her gün yaklaşık 4 bin 700 miligram potasyuma ihtiyaç duyarsınız ve bunu gıda takviyesinden almaktan çok daha iyidir. Bir küçük şeftalide 247 miligram potasyum bulunur ve bir orta boy şeftali size 285 miligrama kadar potasyum verebilir.

Mide sorunlarına iyi gelir

Mide sorununuz varsa konserve şeftali atıştırmalıkları iyi bir fikir olabilir. Yumuşak bir dokuya sahiptirler ve sindirimi kolaydır. Şeftali, mide rahatsızlığını hafifletmeye ve ishal ve gazı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Diş sağlığınızı korur

Ne kadar tatlı olsalar da şeftaliler florür içerdiğinden dişlerinizi sağlıklı tutmanıza yardımcı olabilir. Diş macununda bulduğunuz bu mineral aynı zamanda şeftali dahil bazı yiyeceklerde de bulunur. Ağzınızda çürüklere neden olabilecek mikroplardan kurtulmanıza yardımcı olur.